Helldivers 2’nin Arkasındaki Stüdyo, Yeni From Software Olmak İstiyor

Helldivers 2

Son yılların en başarılı oyunlarından biri olan Helldivers 2’nin arkasındaki stüdyo olan Arrowhead, bir sonraki From Software olmak istiyor.

Sony Interactive Entertainment’ın aksiyon türündeki yeni oyunu Helldiver 2, şubat ayında oyunseverlerle buluştu ve oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Sony tarafından yayınlanmasına rağmen hem PlayStation 5’e hem de PC’ye aynı anda gelen oyun, PC’ye de gelmesinin etkisiyle harika bir çıkış yaptı. Satış ve oynanma rakamlarıyla herkesi şaşkına uğratan oyun, çıktığı günden beri Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Bu da yetmezmiş gibi PlayStation 5 tarafında da rekorları alt üst ediyor.

arrowhead

Helldivers 2’nin yakaladığı bu muazzam başarı, oyunun arkasındaki stüdyo olan Arrowhead’in bir anda oyun dünyasının dikkatlerini üzerinde toplayan bir şirkete dönüşmesini sağladı. Hatta Arrowhead’in Microsoft ya da Sony gibi daha büyük bir şirket tarafından satın alınma ihtimali şimdiden konuşulmaya başlandı. Ancak Arrowhead’in şirketi satma gibi bir niyeti bulunmuyor. Aksine stüdyo bir sonraki From Software olmak istiyor.

Japonya merkezli bir oyun stüdyosu olan From Software, Dark Souls ve Demon’s Souls gibi oyunlarla dikkatleri üzerinden çektikten sonra, yıllar içinde çıkardığı Bloodborne, Sekiro ve Elden Ring gibi oyunlarla birlikte apayrı bir seviyeye ulaştı. Küçük çaplı oyun stüdyoları için bir rol modele dönüşen From Software, Arrowhead yönetimi tarafından da arzulanan bir model olarak görülüyor. Stüdyo yönetimi yakın bir gelecekte şirketi satmayı düşünmediği gibi, çalışan sayısını çok fazla arttırmayı da planlamıyor. Stüdyonun amacı bu kemik ekiple birlikte, Helldivers 2 kadar başarılı olabilecek yeni oyunlar geliştirmek.

Call of Duty: Black Ops 6 Fragmanıyla Şaşırttı