Helldivers 2, God of War’un Rekorunu Kırdı

Helldivers 2

Geçtiğimiz günlerde oyunseverlerle buluşan Helldivers 2, God of War’un rekorunu kırarak Steam’de en iyi çıkış yapan PlayStation oyunu oldu.

Bildiğiniz gibi son dönemde PlayStation ve Xbox oyunları da PC’ye gelmeye başladı. Konsollara özel oyunların artık yavaş yavaş tarihe karışmaya başladığı bu dönemde, PlayStation oyunlarının PC’de de çokça sattığını görmeye başladık. Bunun son örneği de kısa süre önce oyunseverlerle buluşan Helldivers 2 oldu.

8 Şubat’ta PlayStation 5 ve PC’ye yönelik olarak satışa sunulan yeni Helldivers oyunu, oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanırken, PlayStation adına da yeni bir rekora imza attı. Oyun, bugüne kadar Steam’de en iyi çıkış yapan PlayStation oldu. Böylece bugüne kadar God of War’un elinde olan bu rekoru da ele geçirdi.

Helldivers 2 2

Steam veri tabanında yer alan bilgilere göre Helldivers 2, çıkışından sadece bir gün sonra Steam’de 81.840 eşzamanlı oyuncuya ulaştı. Daha önce bu rekorun sahibi olan God of War (2018), aynı anda en fazla 73.529 oyuncuya ulaşmıştı.

Yeni Helldiver oyununun Steam’de yakaladığı bu başarı, Sony’nin PlayStation oyunlarını PC’ye getirme stratejisinin sonuç verdiğini bir kez daha ispatlamış oldu. Bildiğiniz gibi Sony, geçtiğimiz yıl Returnal ve The Last of Us Part 1 gibi PlayStation oyunlarını PC’ye de çıkardı. Şirketin bu yıl da Horizon: Forbidden West ve Until Dawn’ın PC versiyonlarını çıkarması bekleniyor. Yani anlayacağınız PlayStation oyunlarının bu konsola özel olduğu günler artık yavaş yavaş geride kalıyor.

Samsung, Galaxy S24 Serisinden Beklentisini Yükseltti