Haydi robotlar okula: Eğitim hayatında robotlar

Haydi robotlar okula

Haydi robotlar okula diyebileceğimiz ilginç durumlar yaşanıyor. 7 yaşındaki Alman öğrenci hastalandı ve isteği dışında eve dönmek zorunda kaldı. Ancak bir robot, bu çocuğun hayatındaki bazı sosyal aktivitelerin üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

Joshua, ciddi akciğer hastalığı nedeniyle boynuna tüp takıldığı için derslere katılamıyor; ancak sınıf arkadaşları bir ders sırasında onunla konuşabilir, gülebilir hatta bazen onunla çene çalabilir. Joshua, robotun kafasına yanıp sönen beyaz bir sinyal göndererek sınıfın dikkatini çekebilir.

Haydi robotlar okula: Birçok insanın hayatı değişebilir

Eğitimde kullanılan bu robot yeni değil – yaklaşık 13 yıldır kullanılıyor – ve gelecekten bahsedersek, eğitimin robotlarla tasarlanacağını söyleyebiliriz. Joshua, bu kadar karmaşık olan bu durumda önemli bir örnektir.

Haydi robotlar okula

Berlin belediyesi robotun parasını ödedi ve robot Norveç’ten izole edilmeden geldi. Çeşitli durumlarda çocuklar okula gidemez ancak robotlu avatarlar o çocuklara okul toplumunun bir parçası olma şansı verir. Eğitim sisteminde kullanılabilen robotlardan bahsedecek olursak bu sadece küçük bir örnek.

Robotlar tüm sektörleri etkileyecek

Açıkça görülüyor ki, robot geliştiricileri yıldan yıla artacak. Hatta bazı analistlere göre robotlar birçok işi ele geçirecek ve insanlar işsiz kalacak. Ama bu olana kadar bir şey diyemeyiz. Mesela ChatGPT birçok sektörü korku ile etkiledi.

Haydi robotlar okula sloganı boşuna değil. Dünyada, özellikle bu sefer büyük bir değişiklik var. İnsanlık tarihinde böyle bir gelişme görmedik. Büyük ihtimalle AI ve robotlar her şeyi değiştirme şansına sahip olacak. Peki siz robotlar ve yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum kısmına yazabilirsiniz.

Audi, yapay zeka ile tasarım konusunda devrim yaratacak