Audi, yapay zeka ile tasarım konusunda devrim yaratacak

au4

Yapay zeka (AI) teknolojisi her geçen gün hayatımıza daha çok girerken bunla da geliştirilen ürün ve hizmetler bir gelişim açısından bir araç olarak kullanılıyor. Bunun son işaretlerini de Audi’nin planları arasında görebiliyoruz.

Audi, FelGAN adlı yapay zeka tabanlı bir yazılımın geliştirmesi ile beraber yeni arabalarının tasarımlarını bu yapay zekadan destek alacak. FelGAN, Audi’nin jant tasarım ekibi için bir tür fikir merkezi görevi görerek, tasarımcıların tasarımlarının yeni versiyonlarını ve varyasyonlarını değiş tokuş etmesine olanak tanıyor. Yapay zeka, foto-gerçekçi tasarımları kendisi oluşturabilir veya mevcut tasarımları hedeflenen bir şekilde yeniden birleştirebilir. Bu, tasarımcıların yeni motifler ve bakış açıları keşfetmelerine ve kendi kreasyonlarını daha da geliştirmek ve rafine etmek için yapay zekanın önerilerini kullanmalarına olanak tanıyor.

audi

Yapay zekanın Streamlit teknolojisine dayanan kullanıcı arabirimi, tasarım ve BT ekipleri arasında hızlı geri bildirim ve kısa geliştirme döngüleri sağlıyor. FelGAN, yarattığı her tasarıma “DNA” olarak bilinen matematiksel bir değer de verir. Bu, tasarımcıların tasarımları istedikleri zaman yeniden üretmelerine olanak tanır. Tasarımcılar ayrıca programı kendi tasarımları ve fotoğraflarıyla besleyerek sanal deney yüzeyine ekleyebilirler. Bu girdiler için uygun DNA değerlerini belirlemek için özel algoritmalar kullanıyor.

Genel olarak FelGAN, Audi tasarımcılarının kalıpların dışında düşünmelerine ve yeni fikir ve yaklaşımları denemelerine yardımcı oluyor. Bu yapay zeka yazılımı geliştirilerek önemli ve gelişmekte olan bir alanda da yetkinliğini gösteriyor. Şirket, veri odaklı bir şirket olma hedefinin bir parçası olarak yapay zekayı tüm departmanlarında kullanmayı hedeflediğini belirtti.

Samsung Galaxy S23 Ultra kamera özellikleri ortaya çıktı