Microsoft Windows 10 konusunda karar aşamasında

Windows 10 güncellemeleri

İşletim sistemi dünyasının en büyük ismi olan Windows, bir kez daha çok önemli bir yol ayrımına geldi.

Microsoft Windows 10 konusunda karar aşamasında. Amerikalı teknoloji devi Microsoft, her ne kadar birçok farklı sektörde etkin ve başarılı bir marka olsa da şirketin en büyük ve en önemli başarısı tabi ki Windows işletim sistemi. Neredeyse sektörün tamamına hakim olan Windows işletim sistemi sayesinde hem ününü sürdüren hem de kasasını dolduran Amerikalı teknoloji devi, en popüler sürüm olan Windows 10 hakkında çok çarpıcı bir karar aldı.

192 MB RAM ile Windows 10 calistirmak

Microsoft tarafından yapılan son açıklamaya göre, 31 Ocak 2023 tarihinden itibaren şirket dijital Windows 10 lisans kodu satışını sona erdirecek. Yani bu tarihten sonra yeni dijital Windows 10 lisansı üretilmeyecek ve Windows mağazalarında da satılmayacak.

Yeni Windows 10 tasarımı

Microsoft Windows 10 konusunda karar aşamasında

Elbette bu karar, daha önceden üretilerek dünya genelindeki mağazalara gönderilen kodları etkilemeyeceği için, uzun bir süre daha Windows 10 satışlarının sürmesi bekleniyor. Ancak talebe bağlı olarak hem mevcut stokların azalacağını hem de azalan stok yüzünden fiyatların artabileceğini hatırlatalım.

KB4535996

Microsoft cephesine döndüğümüzde ise, bu kararın arkasında yatan tek nedenin Windows 11 satışlarını arttırmak olduğu anlaşıyor. İlk defa 2021 yılının ortalarında tanıtılan ve tanıtımının üzerinden 1,5 sene geçmesine rağmen hala Windows 10’un gölgesinden çıkamayan Windows 11’in bu tür desteklerle istenilen satış seviyelerini yakalayıp yakalayamayacağını ise zaman gösterecek.

Logitech yeni kameralarını tanıttı