Yaşantımızı Değiştirmeye Aday Robotlar

yaşantımızı değiştirmeye aday robotlar

#İŞBİRLİĞİ

Robot ve yapay zeka teknolojisi hızla gelişiyor. Yaşantımızı değiştirmeye aday robotlar karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze bu iddiaya sahip bazı robotları sizler için sıraladık.

Son dönemde iyiden iyiye hız kazanan yapay zeka ve robot teknolojileri aslında üzerinde uzun süredir çalışmalar yürütülen bir alan. Teknoloji günümüzdeki seviyeye gelene kadar birçok farklı işlev, kabiliyet ve tasarımdaki robotlar geliştirildi. Bunlar arasında yaşantımızı değiştirmeye aday robotlar da vardı.

Bahsi geçen robotların şu ana kadar yaşantımızı değiştirebildikleri pek söylenemez fakat gelecekte karşımıza çıkacak ve gerçekten yaşantımızı değiştirmeye aday robotlar için temel oluşturdukları, mühendislerin ve bilim adamlarının ufkunu genişlettikleri kesin.

İşte bu geçmişten günümüze kadar gelen robotlar Londra’daki Bilim Müzesi’nde düzenlenen Robotlar sergisinde ziyaretçilere açıldı. İnsanların çalışmasını, iletişim kurmasını, öğrenmesini, tedavi olmasını, kısacası yaşantımızı değiştirme aday robotların geçmişten günümüze yolculuğuna buradan beraber çıkalım.