GTA VI oyununu hacklediği için tutuklandı

GTA VI oyununu hacklediği için tutuklandı

İngiltere polisi, 17 yaşındaki bir hacker’ı tutukladı. Raporlar, tutuklamanın büyük bir Grand Theft Auto VI sızıntısına yol açan Rockstar Games hackiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Bu kapsamda  VI oyununu hacklediği için tutuklanan genç olay oldu. İşte detaylar.

Gazeteci Matthew Keys’in kaynaklarına göre, tutuklama Londra Şehri Polisi, Birleşik Krallık Ulusal Siber Suç Birimi ve FBI’ın dahil olduğu bir soruşturmanın sonucu olarak gerçekleşti. Keys, polisin ve/veya FBI’ın bugün daha sonra tutuklamayla ilgili daha fazla ayrıntı açıklayacağını kaydetti. Londra Şehri Polisi, Engadget’e “bu aşamada paylaşacak başka bilgisi olmadığını” söyledi.

GTA VI oyununu hacklediği için tutuklandı

GTA VI sızıntısı tartışmasız video oyun tarihinin en büyüklerinden biriydi. Geçen hafta bilgisayar korsanı, en çok beklenen oyunlardan biri olan oyunun test yapısından bir görüntü hazinesi paylaştı. Geliştirme sürecini sıkı bir şekilde takip etme eğiliminde olan Rockstar, Pazartesi günü sızıntının meşru olduğunu doğruladı. Hack olayının oyundaki çalışmaları etkilemeyeceği de açıklandı.

GTA VI oyununu hacklediği için tutuklandı

Uber, bu ay bir siber güvenlik olayına da maruz kaldı. Şirket bu hafta, söz konusu bilgisayar korsanının kullanıcı hesaplarına erişmediğini, ancak Pazartesi itibariyle hala izinsiz girişin etkisini belirlemeye çalıştığını söyledi. Uber, aynı kişi veya grubun Rockstar hackinden sorumlu olabileceğini öne süren raporlara da dikkat çekti. Ayrıca failin Lapsus$ hack grubuyla bağlantılı olabileceği de belirtildi.

17 yaşındaki GTA VI hackerı Lapsus$ liderlerinden birinin yaşadığı söylenen Oxfordshire’da tutuklandı. Mart ayında BBC News, Oxford’lu 16 yaşındaki (o zamandan beri doğum günü olan) bir kişinin araştırmacılar ve bilgisayar korsanları tarafından grupla bağları olduğu tespit edildiğini bildirdi. Aynı ay, Londra Şehri Polisi, Lapsus$ ile bağları olduğu iddia edilen yedi genci tutukladı, ancak Oxford gencinin aralarında olup olmadığı doğrulanmadı. Lapsus$ ayrıca Microsoft, Okta ve T-Mobile gibi firmaları da hedef aldı.

OPPO Find X6 serisi için bilgiler gelmeye devam ediyor