GTA 6 Fiyatıyla Oyunseverlerin Canını Sıkabilir

GTA 6

Elden Ring, FIFA, Assassin’s Creed gibi büyük oyunlar için bugün yaklaşık 70 dolar bandında olan fiyatlar, GTA 6’nın çıkışıyla birlikte yukarı çekilecek.

Şu an oyun dünyasında GTA 6’dan daha heyecanla beklenen bir oyun yok muhtemelen. Tüm zamanların en başarılı serileri arasında yer alan GTA’nın yeni oyunu, daha ilk fragmanı yayınlanmadan önce de heyecanla bekleniyordu. Ama ne zaman ki ilk fragman geldi ve GTA 6’nın potansiyelini gözler önüne serdi, bu heyecan hem katlandı ve hem de çok daha geniş bir kitleye yayıldı. Gerçek anlamda yeni nesil bir oyun deneyimlemek üzere olduklarını fark eden oyunseverler, yeni GTA oyunu için gün saymaya başladı.

Yeni GTA oyunu için heyecanlı bekleyişimiz devam ediyor. Ancak gelen son haberler, GTA 6’nın yeni nesil grafikler ve oyun mekanikleriyle birlikte, can sıkıcı bir değişimi de beraberinde getirebileceğini gösteriyor. Çünkü GTA 6’nın bugün alışık olduğumuz AAA oyunlarından bile daha yüksek bir fiyat etiketiyle geleceği söyleniyor. Dahası diğer AAA oyunların da onun açtığı yoldan ilerlemesi bekleniyor. Yani yeni GTA oyununun çıkışı, oyun dünyası için yeni zamların kapısını aralayacak gibi duruyor.

GTA 6

Assassin’s Creed Shadows, Baldur’s Gate, Elden Ring gibi AAA oyunlar bugün ortalama 70 dolara satışa sunuluyor. Ancak oyun dünyası son dönemde bunu yetersiz bulmaya başlamış durumda. Sektörün bu fiyatı biraz daha yukarı çekme niyetinde olduğu bir süredir konuşuluyor. Ancak böyle bir değişim oyunseverlerden tepki çekeceği için şimdilik hiçbir stüdyo bu sınırı aşmaya cesaret edemedi. En azından standart versiyonlarda. Ultimate Edition gibi bazı paketlerde şimdiden 70 doların üzerini görmeye başladık. Ancak 70 doların üzerine kalıcı olarak çıkmak için oyun şirketleri GTA 6’yı bekliyor.

Sektördeki genel beklenti, Rockstar Games’in uzun yıllardır hazırladığı bu devasa oyunu 70 doların üzerinde bir fiyata satışa sunacağı yönünde. Söz konusu GTA 6 gibi dev bir yapım olduğunda, oyunseverlerin bu fiyat artışına tepkisinin biraz daha yumuşak olacağı düşünülüyor. Bu yüzden bu yeni fiyata oyunseverleri alıştırması için GTA bekleniyor. Ondan sonra çıkacak diğer büyük oyunların da bu yeni fiyat etiketini kullanmaya başlayacağı söyleniyor.

PlayStation 5 Pro Beklenenden Önce Çıkabilir