GTA 6 için 2024 sesleri yükseliyor

GTA 6

GTA serisinin sahibi olan Take-Two şirketinin açıklamaları, heyecanla beklenen GTA 6’nın 2024’te çıkma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden Grand Theft Auto, ya da daha çok kullanılan adıyla GTA, uzun süredir heyecanla beklenen altıncı oyunuyla geri dönüyor. Epeydir gündemde olan Grand Theft Auto 6, kısa süre önce resmiyet kazandı kazanmasına ama şu ana kadar oyun hakkında çok az detay paylaşıldı. Heyecanla beklenen yeni GTA oyununu şimdiden bir sır perdesi arkasında saklayan Rockstar Games, oyunun ne zaman çıkacağına dair de net bir bilgi paylaşmadı. Ancak Rockstar Games’in sahibi olan Take-Two şirketinin son açıklamaları, oyunun çıkış tarihi hakkında ipuçları barındırıyor.

gta 6

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte yatırımcılarla bir araya gelen Take-Two yönetimi, geleceği dair öngörülerini de yatırımcılarla paylaştı. Şirket, 2025 mali yılı içinde 8 milyar dolardan fazla gelir beklediklerini açıkladı. Bu da akıllara GTA 6’yı getirdi. Çünkü şirketin bu rakamlara ulaşmasının tek yolu yeni GTA oyununun çıkmasından geçiyor. Bu da yeni GTA oyununun 2025 mali yılı içinde, muhtemelen de başlarında çıkacağını gösteriyor. 2025 mali yılı 2024’ün nisan ayından itibaren başlıyor. Bu da oyunun çok büyük ihtimalle 2024’te oyun severlerle buluşacağı anlamına geliyor.

Take-Two’nun son yıllardaki gelirine baktığımızda bu açıklamanın GTA 6 ile neden ilişkilendirildiği açıkça anlaşılıyor. Şirket 2023 mali yılını 5.35 milyar dolar gelirle tamamladı. 2024 mali yılında ise bu rakam 5.42 milyar dolar oldu. Yani şirket iki yıldır 5 milyar dolar bandında dolaşıyor. Hal böyleyken 2025 mali yılı için beklentinin 8 milyar dolar olarak açıklanması, bir anda 3 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor ki bunu da ancak GTA 6 gibi dev bir oyun yapabilir. Yeni GTA oyununun satışlarının 2025 mali yılına böylesine bir etki etmesi için de bu mali yılın en azından ikinci ya da üçüncü çeyreğinde, yani 2024 bitmeden çıkması gerekiyor. Tüm bunları bir araya topladığımızda, oyunun 2024’te çıkacağı büyük ölçüde kesinleşti diyebiliriz.

Samsung OLED TV işine geri dönüyor