GTA 6 görüntülerini sızdıran hacker tutuklandı

GTA 6

GTA 6 videolarını internete sızdıran, aynı zamanda Uber’in de sistemine sızan 17 yaşındaki hacker tutuklandı.

Bildiğiniz gibi oyun dünyası bu hafta önemli bir sızıntıyla çalkalandı. 18 yaşında olduğunu söyleyen bir hacker, Rockstar Games stüdyosu hackleyerek, hazırlık aşamasındaki yeni GTA oyununun görüntülerini ele geçirdi. Daha sonra sayısı 90’u bulan bu oyun içi videoları internete sızdırdı.

Daha oyun severlerle paylaşılmaya hazır olmayan, tamamlanmamış oyun içi görüntülerin sızdırılması Rockstar Games cephesinde üzüntüyle karşılanırken, FBI bu siber saldırının kaynağını bulmak için harekete geçti. Hatırlarsanız FBI’ın Rockstar Games’i hackleyen siber suçlunun peşine düştüğü haberini birkaç gün önce sizinle paylaşmıştık. FBI’ın bu arayışı çok da uzun sürmedi.

gta

Eski Reuters yazarı Matt Keys tarafından paylaşılan bilgilere göre Birleşik Krallık polisi, GTA 6 görüntülerini sızdıran 17 yaşındaki hackerı bugün Oxfordshire’daki evinde tutukladı. Genç hacker Londra polisi tarafından tutuklanmış olsa da yakalanmasının FBI soruşturması sonrası gerçekleştiği belirtiliyor.

17 yaşındaki bu hackerın, sadece GTA 6 görüntülerini sızdırmakla kalmayıp, aynı zamanda hafta başında yaşanan Uber hackinden de sorumlu olduğu düşünülüyor. Hatırlarsanız hafta başında 18 yaşında olduğunu söyleyen bir hacker Uber’in sistemine sızmış ve şirket içi ağa girerek hassas bilgileri ele geçirmişti.

Geçtiğimiz günlerde Uber tarafından yapılan açıklamada, hem Uber’in hem de Rockstar Games’in hacklenmesinden sorumlu olan hackerın yakalanması için FBI ile birlikte çalışıldığı söylenmişti. Bu da aynı hacker Uber saldırısından da sorumlu olduğunu doğruluyor.

Terra Luna’nın yaratıcısı: “Kaçmıyorum ama teslim de olmam”