Volvo yeni elektrikli SUV’unu 9 Kasım’da tanıtacak

Concept Recharge volvo cars

Volvo, yeni elektrikli SUV modeli EX90’u 9 Kasım’da resmen tanıtacağını duyurdu. EX90 araç güvenliği konusunda yeni bir dönemin başlangıcı olarak.

İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, elektrikli otomobil alanında sunduğu araçlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi İsveçli otomobil üreticisi, elektrikli otomobil tarafında bugüne kadar daha çok C40 Recharge gibi ufak araçlarla yer alıyordu. Ancak şirket daha büyük ve daha üst segment araçlarıyla da elektrikli otomobil pazarına girmeye hazır görünüyor. Volvo, dün bir açıklama yaparak, yeni elektrikli SUV’u EX90’u 9 Kasım’da resmi olarak tanıtacaklarını duyurdu.

İsveçli otomobil üreticisi, yeni elektrikli SUV’u hakkında çok fazla detay paylaşmadı. Ancak EX90’ın bugüne kadar çıkardıkları araçlar arasında güvenlik özellikleri en gelişmiş otomobil olacağına dikkat çekti.

Volvo Recharge fütüristik tasarımı

Araç güvenliği konusunda Volvo için yeni bir dönem başlatacağı söylenen EX90’un kullanıcılara sunacağı özellikler arasında gelişmiş bir güvenlik sistemi yer alacak. Bu güvenlik sistemi, son teknoloji kamera, sensör, radar ve LiDAR’dan destek alacak. Öte yandan araç kabininin içinde de sürücünün durumunu kontrol eden sensörler yer alacak ve bu sensörler gerektiği takdirde sürüş destek özelliklerinin devreye girmesini sağlayacak. Örneğin bir sürücü yolda giderken direksiyon kontrolünü yitirir ya da bilincini kaybederse, sensörler bunu fark edip aracı durdurabilecek. Aynı zamanda aracın kontrol paneli de devreye girip yardım çağıracak.

Bildiğiniz gibi GM ve Tesla’nın bazı araçlarında da benzer güvenlik özellikleri yer alıyor. GM’in Super Cruise özelliği sürücünün yola bakıp bakmadığını denetliyor. Öte yandan Tesla Autopilot ise sürücünün direksiyonu tutmadığını fark ettiğinde aracı durduruyor. Volvo, EX90 ile bunlara denk, hatta daha üstün güvenlik teknolojileri sunmayı amaçlıyor.

Terra Luna’nın yaratıcısı: “Kaçmıyorum ama teslim de olmam”