Ubisoft Siber Saldırıyı Engelledi

ubisoft

Bilgisayar korsanlarının hedefinde Ubisoft vardı. Fakat şirket saldırıyı fark etti ve gerekli önlemleri aldı.

Vxunderground nickli Twitter/X kullanıcısı kimliği bilinmeyen bir hackerın 20 Aralık’ta Ubisoft‘a siber saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Hacker, 48 saat boyunca şirketin sunucularına erişim sağlamayı başardı. Ancak Ubisoft yetkilileri bir şeylerin ters gittiğini fark edip, erişimi iptal etti. Vxunderground’a göre saldırgan 900 GB veriyi sızdırmak istemiş, fakat bunu başaramamış. Hackerın sunuculara erişimi nasıl sağladığı belli değil. Ubisoft’un yaşanan son olaydan sonra şirket içinde güvenlikle ilgili soruşturma başlattığı da ifade ediliyor.

ubisoft

Ubisoft veri hırsızlığını önlemede başarılı olurken, Insomniac Games ise bu kadar şanslı değildi. Insomniac, Rhysida isimli hacker grubunun saldırısına uğradı ve 2 TB’lık veri saldırganlar tarafından ele geçirildi. Bir süre önce bu veriler yayınlandı. Insomniac’ın Wolverine oyunu dahil olmak üzere yeni projeleriyle ilgili birçok detay ortaya çıktı.

ubisoft

Son yıllarda oyun yapımcıları siber suçluların gözde hedefleri arasında bulunuyor. Capcom 2020 yılında veri ihlali yaşadı. Bu olay sonucunda Dragon’s Dogma 2 ve Street Fighter 6 dahil birçok farklı proje açığa çıkmıştı. Uluslararası güvenlik güçleri aylar süren takip sonucunda operasyon gerçekleştirdi ve Capcom’a saldıran hacker grubunu yakaladı.

Geçtiğimiz yıl GTA 6’nın geliştirme aşamasına ait videolar çalınmış ve internete sızdırılmıştı. Bu olayın arkasında bulunan Lapsus$ grubundan Arion Kurtaj, 7 hafta süren dava sonucunda 12 farklı suçtan dolayı hüküm giydi ve hapis cezasına çarptırıldı.

Diablo 4’ün Yeni Boss’u Kim Olacak?