Google çevrimiçi oyun ve grafiklerini geliştiriyor

Google Bard yeni güncellemelerini sundu

Google yakında Chrome tarayıcılarının oyunları, grafikleri ve yapay zekayı hızlandırmak için grafik kartınızı kullanmasına izin verecek yeni bir özellik olan WebGPU’yu kullanıma sunmaya başlayak. İşte tüm detaylar.

Windows PC’ler, MacOS ve ChromeOS için birkaç hafta içinde gelecek olan Chrome 113 setinde varsayılan olarak etkinleştirilecek özellik gelişmiş grafikler sunacak. Google, WebGPU’nun web uygulamalarına grafik kartınıza daha iyi erişim sağlayacağını ve geliştiricilerin çok daha az kodla aynı düzeyde grafikler elde etmelerini sağlayacağını söyledi. Bu, yeni ve ilginç Chrome tarayıcı tabanlı 3B uygulamalar ve daha iyi oyunlar sağlayacak. Şirket, aynı zamanda “makine öğrenimi modeli çıkarımlarında üç kat iyileştirme” sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Google çevrimiçi oyun ve grafiklerini geliştiriyor

Google, ilk sürümü “gelecekteki güncellemeler ve geliştirmeler için bir yapı taşı” olarak adlandırıyor, yani bu da çok daha fazlasının yolda olduğuna işaret ediyor. API, altı yılı aşkın bir süredir geliştirilmekte ve ileride Firefox ve Safari’de kullanılabilir olacak. Daha gelişmiş grafikler artık oldukça önemli diyebiliriz. Tüm platformlar oyuncu deneyimini geliştirmek için grafiklerinin kalitesine fazlasıyla odaklanıyor. Bu kapsamda arama motoru devi de elinden gelenin fazlasını sunmaya hazır. Gelişmiş özellikler bir çok yeniliği beraberinde getirirken kullanıcılara da benzersiz bir deneyim sunacak. Safari’nin özelliklerini geride bırakmayı hedefleyen arama motoru devi tüm kullanıcılar için favori olmaya devam etmeyi hedefliyor.

Jack Black: Red Dead Redemption’ı beyaz perdede görmek istiyorum