iOS 17 yeni özelliği ile ilke imza atacak!

Epic Games yeni uygulaması iOS'ta kullanıma sunuldu

Apple kullanıcılarının büyük bir heyecanla bekledikleri yeni iOS sürümünün uzun süredir rafa kaldırılmış olan bir özellikle geleceği iddiaları, bu heyecanının katlanmasına neden oldu.

iOS 17 yeni özelliği ile ilke imza atacak! Apple’ın iOS 17’yi Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2023 etkinliğinde tanıtması bekleniyor. iOS 17 hakkında pek fazla bilgi bulunmazken, son raporlar güncellemenin birçok “güzel özellik” içereceğini öne sürdü. Şimdi de bir başka rapor, Kontrol Merkezi’nin yıllardır ilk kez yeniden tasarlanacağını iddia ediyor.

iOS 16.5

Kontrol Merkezi, iOS 7 ile birlikte tanıtılmış ve kullanıcılara hızlı bir şekilde Wi-Fi, hücresel ve Bluetooth ayarlarına, medya kontrollerine ve bazı yerel uygulamalara kısayol sağlamaktadır. MacRumors forumundaki anonim bir sızıntıya göre, Kontrol Merkezi iOS 17’de tamamen yeniden tasarlanacak.

Apple, iOS 16.3'ü piyasaya sürdü

iOS 17 yeni özelliği ile ilke imza atacak!

Yeni Kontrol Merkezi’nin tam olarak nelerin değişeceği hakkında hiçbir detay yok, ancak Apple’ın kullanıcıların özelleştirilmesine daha fazla izin vermesi bekleniyor. Şu anda, kullanıcılar yalnızca bazı Kontrol Merkezi öğelerini yeniden düzenleyebilir ve önceden belirlenmiş bir seçenekler listesinden daha fazla kısayol ekleyebilirler.

Doğruysa, bu Apple’ın iOS 11’den (2017) bu yana Kontrol Merkezi’ni ilk defa yeniden tasarlaması olacak. Şirket, 2017 yılında iPhone X için hazırlık olarak Kontrol Merkezi’ni tam ekran bir menü haline getirdi. Rapor, yeni iPhone’ların resmi duyurusundan haftalar önce iPhone 14 Pro’nun Dinamik Ada’sı hakkında kesin detaylar paylaşan aynı sızıntıdan geliyor.

Apple, iOS 16.3'ü piyasaya sürdü

Başlangıçta Bloomberg, iOS 17’nin genel sistem kararlılığını iyileştirmeye odaklanan küçük bir güncelleme olacağını bildirmişti. Ancak gazeteci Mark Gurman, Apple’ın stratejisini değiştirdiğini ve iPhone ve iPad kullanıcıları tarafından sıkça istenen özellikleri eklemek için mühendislere talimat verdiğini söyledi.

Apple, WWDC 2023’te iOS 17 yanı sıra watchOS 10, tvOS 17 ve macOS 14 gibi diğer büyük işletim sistemlerini de resmi olarak duyuracak. Ayrıca, uzun zamandır beklenen sanal gerçeklik projesini de bu etkinlikte tanıtması bekleniyor. WWDC 2023, 5-9 Haziran tarihleri arasında Apple Park’ta özel bir açılış etkinliğiyle gerçekleşecek. iOS 17 yeni özelliği ile ilke imza atacak!

Minecraft filminin vizyon tarihi belli oldu