Google Chrome üzerinde yenilikler yapıyor

Google Chrome üzerinde yenilikler yapıyor

Google, tarayıcının sisteminizin pilini ve belleğini daha az tüketmesini sağlamak için tasarlanmış iki yeni Chrome modunu kullanıma sunuyor. İşte tüm detaylar.

Bellek Tasarrufu modu ile Google Chrome’un masaüstünde bellek kullanımını yüzde 30’a kadar azaltacağını söylüyor. Bu mod, kullanmadığınız açık sekmelerden belleği boşaltacak. Google, bunun size aktif sekmelerde daha sorunsuz bir deneyim sunmaya yardımcı olacağını söylüyor. Chrome, etkin olmayan sekmelere geri döndüğünüzde onları yeniden yükleyecek. Pil Tasarrufu moduna gelince, Google, tarayıcıyı kullanırken bunun devreye girebileceğini ve cihazınızın pil seviyesinin yüzde 20’ye düştüğünü söylüyor. Ardından Chrome, cihazınızın daha uzun süre çalışır durumda kalmasına yardımcı olmak için videolar ve animasyonlarla sekmelerdeki arka plan etkinliğini ve görsel efektleri sınırlayacak.

Google Chrome üzerinde yenilikler yapıyor

Bu özellikler, masaüstü için m108 Chrome derlemesinin bir parçası olarak sunulacak. Arama motoru devi, tüm kullanıcıların önümüzdeki haftalarda bunlara erişebileceğini ve bugün yapıyı kullanıma sunmaya başladığını söylüyor. Ayarlardan bu modları kapatabilir ve belirli siteleri Hafıza Tasarrufu’ndan muaf tutabilirsiniz. Şirket yeni özellik ile kullanıcı deneyimini arttırmaya ve daha iyi bir deneyim sunmaya odaklanacak. Bu kapsamda daha fazla özelliği de eklemesi beklenen şirket özellikle pil tasarrufu konusuna yönelmeyi hedefliyor. Kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen şirket bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam edecek gibi duruyor. Bu ve benzeri bir çok özellik yakında kullanıma sunulacaktır.

Microsoft Game Pass üzerine oynamaya devam ediyor