Microsoft, farklı grafik kartlarında oyun yükseltmeyi kolaylaştıracak

Microsoft, farklı grafik kartlarında oyun yükseltmeyi kolaylaştıracak

Microsoft oyun severler için yeni gelişmeler sunmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Microsoft, PC oyunlarında süper çözünürlüklü kodlamayı basitleştirmek için yeni bir API geliştirdi. Şirketin donanım ortakları Nvidia, AMD ve Intel ile birlikte geliştirdiği DirectSR, geliştiricilerin Windows oyunlarında grafiksel yükseltme konusunda şirketlerin üç farklı yaklaşımından yararlanmaları için daha kolay bir yol sağlayacak. Şirket, DirectSR’yi Windows oyunları için “Süper Çözünürlüğün (SR) kusursuz entegrasyonunu” olarak tanımlıyor. Microsoft program yöneticisi Joshua Tucker bir şirket blog yazısında şöyle yazdı: “DirectSR, geliştiricilerin SR entegrasyonuna yaklaşırken beklediği eksik halka ve donanım genelinde daha sorunsuz, daha verimli bir deneyim sağlayacak.”

Microsoft, farklı grafik kartlarında oyun yükseltmeyi kolaylaştıracak

Süper çözünürlük, grafik kartını fazla zorlamadan oyunların görsel kalitesini artıran bir teknolojidir. Oyunları dahili olarak daha düşük bir çözünürlükte çalıştırır ancak ekranda gördüğünüz çözünürlüğü yükseltmek için makine öğrenimini (ve diğer hileleri) kullanır. Sonuç olarak, GPU’ya yalnızca minimum düzeyde ekstra taleple daha keskin grafikler elde edilir.

Microsoft, DirectSR API’nin “çok sağlayıcılı” süper çözünürlüğe kapıyı açtığını belirtti. Tucker, tek bir kodun, şirketlerin süper çözünürlüğe yönelik üç  yanıtı aracılığıyla “çeşitli çözümlere” olanak sağlayacağını yazdı: Nvidia’nın DLSS’si, AMD’nin FidelityFX Süper Çözünürlüğü (FSR) ve Intel’in XeSS’si bu süreçte aktif olarak kullanılacak. Böylece oyun severler de sevdikleri oyunları şartları ne olursa olsun daha iyi grafiklerde oynayabilecekler.

LINKKEY IK511 : Snapdragon X35 5G Modem-RF Sistemine sahip ilk 5G RedCap Dongle