Google Chrome için yeni özellik geliyor!

Google Chrome

Google Chrome için yeni özellik Android platformunda test edilmeye başladı. Google Chrome yakında alacağı güncelleme ile artık daha kullanışlı bir yapıya sahip olacak.

İnternet tarayıcıları savaşında Chrome ile büyük sıçrama yapan Google, bu başarısını mobil tarafta da göstermişti. Güncellemeler ile sürekli yeni özelliklerin eklendiği Google Chrome, bugün yepyeni bir özellik ile karşımıza çıktı. Android P’den esinlenilen bu özellik sayesinde Chrome’u kullanmak artık daha kolay olacak.

Google Chrome, Android P’den esinleniyor!

Chrome’un Android platformunda yer alan uygulamasında test edilen özelliğin adı yatay sekme değiştirici olarak isimlendiriliyor. Bildiğiniz gibi Android P ile uygulamalar arasında geçişin arayüzü değiştirilmişti. Google, Android P’deki arayüzü Chrome’a getirmeyi planlıyor.

Chrome son sürüm çıktı! İndir!

Belli başlı kullanıcılara ön tanımlı olarak sunulan yeni sekme değiştirici arayüzünü siz de aktif edebilir ve şimdiden kullanabilirsiniz. Bu yeni özelliği kullanabilmek için önce Play Store‘dan Chrome uygulamasının en güncel sürümünü indirin. Daha sonra Chrome uygulamasını açın ve arama kısmına chrome://flags yazın.

Google Chrome

Açılan sayfadan #enable-horizontal-tab-switcher kodunu bulun. Daha sonra bu koda tıklayarak aktif et seçeneğini seçin. Chrome uygulamasını kapatın ve tekrar açın. Bu işlemler sonucunda Chrome’un yeni sekme değiştirici arayüzünü kullanmaya başlayabileceksiniz.