iPhone 15 serisi stok sıkıntısı yaşayabilir

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Apple ne yapıp ne edip Çin’e olan bağımlılığını azaltmak istiyor. Ancak şirketin bu hamlesi iPhone 15 serisiyle birlikte bazı sorunları beraberinde getirebilir.

iPhone 15 serisi stok sıkıntısı yaşayabilir. Covid kısıtlamaları tarafından zorlanan ve yükselen jeopolitik gerilimle tehdit edilen kritik tedarik zincirleri, Apple’ı daha fazla iPhone üretimini Çin’den çıkarmaya zorladı ve Hindistan, cazip bir alternatif olarak ortaya çıktı. Yeni bir rapora göre Hindistan, Cupertino şirketi için önümüzdeki iPhone 15 üretiminde önemli bir rol oynayacak ve şirket, standart modellerden bazılarını bu ülkeden göndermeyi planlıyor.

iphone 15

Bloomberg’den Mark Gurman’ın raporuna göre, Apple, iPhone 15 modellerini Hindistan’dan piyasaya sürmeyi planlıyor ve bu, yeni bir iPhone serisi için ilk. Bu, şirketin tedarik zincirini Çin’den çıkarmaya yönelik çabalarının yavaş yavaş ilerlediğine işaret ediyor. Söz konusu rapora göre, standart iPhone 15 kasaları, Jabil gibi yerel tedarikçiler tarafından Hindistan’da üretiliyor. Bahsi geçen tedarikçi, ayrıca AirPods kaplamalarını da monte ediyor.

iPhone fiyatlarında artış

iPhone 15 serisi stok sıkıntısı yaşayabilir

Apple’ın, Hindistan ve Vietnam’ın imalat ve ürün montajı için uygun seçenekler olduğu, daha fazla iPhone üretimini Çin’den çıkarmak için çaba sarf ettiği bildiriliyor. Cupertino şirketi, önümüzdeki iki yıl içinde Hindistan’da iPhone üretimini üç katına çıkarmayı planlıyor. Şu anda, Apple’ın en üstteki üç imalat ortağı olan Wistron, Foxconn ve Pegatron, Hindistan’da akıllı telefon üretiyor.

 

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Ancak, yalnızca standart iPhone 15 modellerinin Hindistan’da üretileceği ve gönderileceği tahmin ediliyor. iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max hala ana karada Çin’de üretilecek. Bu, Apple’ın hala bazı Hindistan tedarikçileriyle kalite kontrol sorunları yaşadığının en önemli göstergesi. iPhone 15 serisi stok sıkıntısı yaşayabilir.

Minecraft filminin vizyon tarihi belli oldu