Google, şifre yöneticisinin kullanımını kolaylaştırıyor

Google, şifre yöneticisinin kullanımını kolaylaştırıyor

Google, platformlar arasında kullanımı daha kolay ve daha tutarlı hale getirmek için şifre yöneticisini güncelliyor. İşte tüm detaylar.

Araç ayrıca, yükseltmelerin ardından kullanıcıların hesaplarını daha güvenli hale getirmelerine yardımcı olabilir. Birincisi, Google, Chrome ve Android ayarlarında şifre yönetimi deneyimini aynı hale getiriyor. Aynı siteler ve uygulamalar için şifreleri otomatik olarak gruplandıracak. Artık bir hesapta oturum açtığınızda şifreleri kaydetmenin yanı sıra doğrudan Şifre Yöneticisi’ne de ekleyebileceksiniz. Şirket, Android kullanıcılarının, ekranın alt kısmındaki bir bildirimde kullanılabilecek bir dokun ve giriş özelliği ile Chrome’da sitelere daha hızlı giriş yapabileceklerini söylüyor. Bu, Google’ın geçen yıl Chrome’a ​​eklediği biyometrik doğrulama özelliğiini temel alıyor.

Google, şifre yöneticisinin kullanımını kolaylaştırıyor

Ayrıca Google, güvenliği ihlal edilmiş kimlik bilgilerini kullanıyorsanız Şifre Kontrolü ekranından sizi bilgilendireceğini söylüyor. Android kullanıcıları da zayıf ve yeniden kullanılan şifreler hakkında uyarılar görecek. Böyle bir uyarı alırsanız, otomatik şifre değiştirme özelliği ile sorunu düzeltmeniz kolay olacaktır. Güvenliği ihlal edilmiş şifre uyarıları, iOS, Windows, MacOS, Linux ve Chrome OS’deki Chrome kullanıcıları için de geçerli olacak.

Geçen hafta şirket, iOS kullanıcılarının Chrome’u otomatik doldurma sağlayıcısı olarak ayarlama özelliğini ekledi. Buradaki fikir, Google Password Manager’ı kullanan kişilerin iPhone’larındaki herhangi bir uygulamada oturum açmasını kolaylaştırmaktı. Şirket kısa süre önce Android kullanıcılarının Password Manager için de bir ana ekran kısayolu belirleme seçeneğini tanıttı.

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’nde LGBTQ aramalarını ve ürünlerini kısıtladı