Google Chrome şifreleri nerede saklıyor?

Google Chrome şifreleri nerede saklıyor

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcılarından Google Chrome şifrelerinizi nerede saklıyor?

Google Chrome farklı sitelere ait şifrelerinizi hatırlayabilen en kullanışlı şifre yöneticisine sahip bir tarayıcıdır. Buraya tarayıcının ayarlar sekmesinden ulaşmanız mümkün.

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcılarından Google Chrome şifrelerinizi nerede saklıyor? Chrome farklı sitelere ait şifrelerinizi hatırlayabilen en kullanışlı şifre yöneticisine sahip bir tarayıcıdır. Buraya tarayıcının ayarlar sekmesinden ulaşmanız mümkün. Kayıtlı kullanıcı adı ve şifrelerinizin tutulduğu veritabanı aynı zamanda web üzerinde de saklanıyor.

Passwords.Google.com adresini ziyaret ederek herhangi bir tarayıcıda kayıtlı şifrelerinizi görmeniz mümkün. Bunun için öncelikle Google üzerinde oturum açmanız isteniyor, giriş işlemi tamamlandıktan sonra saklnaan ve senkronize edilen şifreler tek bir ana liste olarak görünür. Bunlardan herhangi birini silmek için sağ taraflarında bulunan çarpı işaretini kullanabilirsiniz. Bu sayede siteye tekrar girdiğiniz zaman sizden tekrar şifre girmenizi isteyecektir. Bununla beraber unuttuğunuz şifreleri görebilmek için göz simgesini tıklamanız yeterli olacaktır.

Burada bulunan şifreler sadece Chrome senkronizasyonu açıkken ve Google hesabınız ile oturum açtığınız zaman saklanmaya başlanır. İlgili seçenek masaüstü tarayıcının Gelişmiş Ayarlar sekmesi altında web şifrelerini kaydetmeyi öner şeklinde bulunuyor.

FARKLI BİLGİSAYARDAN GİRİŞLERE DİKKAT

Kullanıcıların özellikle başka bilgisayarlar kullanırken şifre girmemeleri önemli bir husus. Bir başkasının bilgisayarında ve o kişinin Google hesabı ile bir hesaba şifrenizi kaydederek girdiğiniz zaman şifrenizi elinizle o kişiye teslim etmiş oluyorsunuz.

PSN özür hediyeleri dağıtmaya başladı!