Apple, CarPlay ile gaz ödemesine izin vermeyi planlıyor

Apple, CarPlay ile gaz ödemesine izin vermeyi planlıyor

Apple bu yıl içinde bir süre sonra CarPlay için büyük bir güncelleme sunacak. Ancak bu arada teknoloji devi, kullanıcıların doğrudan gaz ödemesine izin verecek yeni bir özelliği desteklemek için ortaklarla çalışmaya başladı. İşte detaylar.

Apple CarPlay’i kullanarak yakıt satın alma yeteneği ilk olarak bu ayın başlarında WWDC’deki geliştirici oturumlarında ortaya çıktı. Enerji şirketi HF Sinclair’in bu özelliği ABD’deki benzin istasyonlarında uygulamaya koyma planlarını duyurduğu yakın zamana kadar çok fazla ilgi görmedi. HF Sinclair, Reuters’e önümüzdeki aylarda daha spesifik ayrıntıların açıklanacağını söyledi. Ancak temel fikir, kredi kartınızı kullanmak yerine, kullanıcıların CarPlay’deki bir uygulama aracılığıyla gaz satın alabilecek olmaları. Ancak, uygulamayı indirmeniz ve önce ödeme bilgilerinizi girmeniz gerekeceğinden, bazı ilk kurulumlar şart olacak. Her şey ayarlandıktan sonra, navigasyon ekranınızdan belirli bir pompa seçebilecek ve cüzdanınızı çıkarmanıza gerek kalmadan yakıt ikmali yapabileceksiniz.

Apple, CarPlay ile gaz ödemesine izin vermeyi planlıyorApple, CarPlay ile gaz ödemesine izin vermeyi planlıyor

CarPlay’de yapılacak büyük bir güncelleme öncesinde, Apple’ın gaz satın almayı dijital olarak destekleme çabası takdire değer. Zira, şirket otomotiv platformunun rolünü genişletmeye çalışırken daha fazla üçüncü taraf hizmeti entegre etme çabalarında oldukça gayretli. Asymco analisti Horace Dedie, Reuters’e verdiği demeçte, bu stratejinin Apple’ın kendi EV’sini tasarlamak için uzun süredir gösterdiği çabadan daha büyük bir etkiye sahip olabileceğini söyledi.

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’nde LGBTQ aramalarını ve ürünlerini kısıtladı