Apple iPhone ve Mac için yeniliğini duyurdu

iOS 18 yapay zeka devrimi

Apple iPhone ve Mac kullanıcıları için özel bir şifre uygulaması duyurdu. İşte tüm detaylar.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın Perşembe günü bildirdiğine göre Apple, iPhone ve Mac işletim sistemlerinin sonraki sürümlerine doğrudan bir şifre yönetimi uygulaması oluşturmayı planlıyor. Kısaca Şifreler olarak adlandırılan yeni uygulama, benzersiz şifreler oluşturmak ve saklamak için insanlardan genellikle aylık ücret alan 1Password ve LastPass gibi mevcut şifre yöneticileriyle rekabet edecek. Şirket, uygulamayı 10 Haziran’da şirketin yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda açıklamayı planlıyor.

Apple iPhone ve Mac için yeniliğini duyurdu

Şirket, sahip olduğunuz tüm cihazların yanı sıra Windows PC’lerdeki şifreleri bir tarayıcı uzantısı aracılığıyla senkronize eden bir özellik olan iCloud Anahtar Zinciri aracılığıyla zaten şifreler oluşturup saklıyor. Ancak iCloud Anahtar Zinciri’nde saklanan şifreler, tuhaf bir şekilde Ayarlar uygulamasında da mevcut ve bu da onları bulmayı veya değiştirmeyi çoğu zaman zahmetli hale getiriyor. Apple aygıtlarında yerleşik parolalar için özel bir uygulamaya sahip olmak yalnızca bunu kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda insanlara Apple ekosisteminde kalmaları için bir neden daha sunacak.

Tıpkı rakipleri gibi, şirketin Şifreler uygulamasının da şifreleri hesaplayacak, WiFi ağları ve Geçiş Anahtarları gibi farklı kategorilere ayıracak. Ayrıca rakip uygulamalardan şifreleri içe aktarmanıza olanak tanıyacak ve cihazınız bir web sitesine veya uygulamaya giriş yaptığınızı algıladığında şifreleri otomatik olarak dolduracak. Şifreler aynı zamanda Apple’ın 4.000 dolarlık Vision Pro başlığında da çalışacak ve tıpkı Google Authenticator ve Authy gibi iki faktörlü doğrulama kodlarını destekleyecek.

Giyilebilir Teknolojiler Pazarı Büyümeye Devam Ediyor