Google görseller yepyeni bir özellikle geliyor

Google gorseller

Birçok kişinin kullandığı Google görseller farklı özelliklerle birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Normal şartlarda Google platformunda bulunan görseller, hızlı bir şekilde açılmaz. Ancak şirket AMP özelliği sayesinde, buna bir çözüm bulmayı başardı. İşte haberimizin detayları.

Google tarafından görselleri hızlandırabilecek yepyeni bir yol tanıtıldı. Gitmek için kaydır olarak isimlendirilen bu yeni özellik sayesinde, görseller üzerinden internet sitesine ulaşmak çok daha kolay olacak. Seçtiğiniz görseli yukarı doğru kaldırdığınızda, websitesini de görmeye başlayacaksınız.

Google görseller AMP uyumunu güçlendirecek

AMP’nin ön betimleme özelliği, “gitmek için kaydır” da kullanılacak. Böylece sizler web sitesine gitmeden önce nasıl bir platform olduğunu görebileceksiniz. 

Google gorsel aramasi

“Gitmek için kaydır” özelliği aynı zamanda, AMP Stories için de bazı avantajlar sunacak. AMP Stories’e ayrıca; Türkçe, Rusça, Japonca, İtalyanca, Arapça gibi birçok dil özelliği eklenmesi planlanıyor. Bu bölümlerden web sitelerinin görülmesi de sağlanabiliyor.

Ayrıca e-posta mesajlarına; kataloglar, anketler, promosyon teklifleri gibi dinamik içeriklerin gömülmesine izin verilen bir AMP araç takımı da Google’a eklenmişti. Muhtemelen şirket, 2019 yılı içerisinde bu özelliği kullanıma sunmuş olacak. Peki sizce de Google görseller platformunda yapılan bu yenilikler, kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google’dan Android için Ses Yükseltici uygulaması!