Google tekeli ABD tarafından mı yıkılacak?

Google davalari

Dünya genelinde devam eden Google tekeli belki de ABD tarafından yıkılacak. Son dönemlerin en çok dava açılan şirketlerinden Google, özellikle de Avrupa’da büyük cezalar ödemek zorunda kalıyor. ABD’nin sayılı basın kuruluşlarından Wall Street Journal, son derece ilginç haberlere yer verdi. İşte Google tekeli ile ilgili detaylar

Google şirketinin devasa bir büyüklüğe ulaşması nedeniyle her yerde tekel oluşturduğu ve kendi uygulamalarını ön plana çıkardığı söyleniyor. Normal şartlarda Antitröst soruşturmalara Adalet Bakanlığı ya da Federal Ticaret Komisyonları bakar. Google’ın raporlarına ise Adalet Bakanlığı (DOJ) bakacak. ABD Adalet Bakanlığı, şu sıralar Google için mesai harcıyor.

Google tekeli bu soruşturmayla azalabilir

Google tarafından kurulmuş olan tekel sistemi, bu tarz rapor ve davalarla gerileyebilir. Adalet Bakanlığı bundan kısa bir süre önce de Google hakkında soruşturma başlatmıştı. Şirket bu rapor sonucunda; bazı ticari uygulamalarını değiştireceğini söylemişti. Ancak verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi.

google mahkeme süreci

Google henüz dava hakkında açıklama yapmasa bile, bu sefer muhtemelen ceza alacaktır. Bu cezanın ne boyutta olacağı ise henüz net olarak bilinmiyor. Genellikle bu tarz Antitröst davalara Apple maruz kalıyordu. Bu sefer Google, tekel olma konusunda önemli davalarla karşı karşıya. Sizce de Google tekel olmaya mı çalışıyor. Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Duo uygulaması 8 kişi ile birden görüşme imkanı sunuyor