Facebook, hangi kullanıcıların hesaplarını engelleyeceğini açıkladı!

Facebook engellenme

Dünya genelinde güvenliğin bozulmamasını isteyen Facebook, hangi kullanıcıların hesaplarını engelleyeceğini açıkladı. Facebook tarafından yapılan açıklamada, engellemelerin daha çok canlı yayın üzerinden gerçekleştirileceği ifade edildi.

Günümüz dünyasında, inanç sistemlerinin örgütlenerek katliamlar yapması veya nefret gibi duyguların insanları yönlendirmesi gibi birçok problem bulunuyor. Yeni Zelanda’da yapılan Cami saldırısı da tam olarak böyle bir problemi yansıtıyordu. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişinin Facebook üzerinden canlı yayın yapması, şirketi ekstra önlemler almaya zorladı.

Facebook’un hangi kullanıcıların hesaplarını engelleyeceğini yapay zeka belirleyecek

Yeni Zelanda’da meydana gelen Cami saldırısında 9 kişi ölmüştü. Facebook, bu kadar büyük bir saldırının bir daha gerçekleşmemesi için canlı yayınlarda şiddet tespit ederse kullanıcıyı kısa süreliğine engelliyor.

Facebook hesap engeli

Şirketin ne kadarlık bir engelleme yapacağı ise, tamamen canlı yayın yapılan videoya bağlı. Eğer bu canlı yayın ihlali uzun süre devam etmişse alınan engelleme cezası da artacak. Cornell ve Kaliforniya Üniversiteleri Ile anlaşma sağlayan Facebook, bu video analizleri için yapay zeka kullanacak.

Canlı yayınlarda kullanılan görüntülerin şiddet içerikli olup olmadığını tespit etmek son derece zor. Ancak Facebook uygulamasında, daha önceden hazır olarak yerleştirilmiş yapay zekalı yazılımlar bu şiddet içeriklerini önceden görebiliyor.

Facebook, güven tazelemek için böyle bir adım atmış olabilir. Peki siz de şirketin aldığı karara destek veriyor musunuz? Bu konudaki yanıtınızı yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Türkiye, Facebook’a para cezası kesti