Google Pixel Fold tüm detaylarıyla görüldü

Google Pixel Fold

Sızdırılan yeni görseller, uzun süredir beklenen Google katlanabilir telefonun tasarımını gözler önüne serdi. Telefon Google Pixel Fold adını taşıyacak.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarındaki bir sonraki trendin katlanabilir telefonlar olacağı artık büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Bu yüzden Samsung, Xiaomi, Google gibi şirketler bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Hatta Apple bile katlanabilir iPhone ve iPad ekranları üretmek için çalışmalara başlamış durumda.

Katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefonu kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalara başlayan şirketler arasında yer alan Google, aslında bu telefonu bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeyi hedefliyordu. Ancak Google’ın bu alandaki çalışmaları istendiği kadar hızlı ilerlemedi ve telefonun çıkışı sonraki yıllara kaldı. Biz telefonun 2023’te mi yoksa 2024’te mi çıkacağının netlik kazanmasını beklerken, sızdırılan tasarım görselleri sayesinde telefonun tasarımı tüm detaylarıyla görüldü. Öte yandan bu görsellerle gelen bilgiler sayesinde telefonun ismi de belli oldu. Google’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu Google Pixel Fold adını taşıyacak.

Google Pixel Fold

Google’ın mayıs ayında düzenleyeceği I/O 2023 etkinliğinde Pixel Tablet ile birlikte tanıtması beklenen Google Pixel Fold, siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle piyasaya sürülecek. Telefonun sızdırılan bu ilk görsellerinde her iki renk seçeneğini de görmek mümkün.

Google Pixel Fold 1

Bu görselleri sızdıran kaynak, telefonun 1799 dolara satışa sunulacağını söylüyor. Hatırlarsanız Samsung da son katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 4’ü ABD’de tam bu fiyata satışa sunmuştu. Google’ın bu alandaki en büyük rakibi olacak Samsung ile benzer bir fiyatlandırmaya gitmesi şirket adına mantıklı bir hamle olacaktır. Ancak fiyat konusundaki bu bilginin teyide muhtaç olduğunu unutmamak gerek.

Google Pixel Fold 3 Google Pixel Fold 4

Honor 80 serisinin çıkış tarihi belli oldu