WhatsApp artık birden fazla telefonda kullanılabilecek

WhatsApp mesajlarda takvim

WhatsApp çok yakında alacağı yeni güncellemeyle birlikte uzun süredir istenen özelliğe kavuşacak ve bundan sonra aynı anda iki telefonda kullanılabilecek.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, kullanıcılara sunduğu deneyimi daha da geliştirmek ve güncelliğini korumak için yeni özelliklerle yenilenmeye devam ediyor. WhatsApp için hazırlanan en son güncelleme ile birlikte uygulama, uzun süredir istenen bir özelliğe daha kavuşacak.

Özellikle Avrupa’da ve bazı Asya ülkelerinde en çok kullanılan uygulamaların başında gelen WhatsApp, şu anda aynı anda sadece bir cihazda kullanılabiliyor. Ancak görünüşe bakılırsa bu durum çok yakında değişecek. Çünkü WABetainfo tarafından ele geçirilen bilgiler, Meta tarafından hazırlanan son güncellemenin, uygulamayı birden fazla cihazda kullanma özelliği sunacağını gösteriyor. Yani uygulamayı bir telefonda kullanırken başka bir telefonda ya da tablette de açabileceksiniz.

WhatsApp dünya genelinde çöktü!

Bildiğiniz gibi bu özellik, kullanıcıların bugüne kadar en çok talep ettikleri özelliklerden biriydi. Görünüşe bakılırsa Meta tek cihaz ısrarından vazgeçerek kullanıcılara istediklerini verecek.

Güncelleme yayınlanıp bu yeni özellik devreye girdikten sonra kullanıcıların uygulamayı ikinci telefonda ya da tablette kullanmak için telefon numarası girmesi gerekmeyecek. Bunun yerine masaüstü uygulamasında ve Web versiyonunda olduğu gibi asıl cihazında bağlı cihazları açıp burada çıkan QR kodunu ikinci cihazına okutması yeterli olacak. Bunu yaptıktan sonra her iki telefonda uygulama eşlenecek ve sohbetler her iki telefonda eşzamanlı olarak güncellenecek. Kullanıcılar herhangi bir mesajı atlamadan ya da veri kaybı yaşamadan sohbetlerine istedikleri telefondan devam edebilecekler.

Honor 80 serisinin çıkış tarihi belli oldu