Google Pixel 4a bir kez daha kanlı canlı görüntülendi!

Pixel 4a

Google’ın uygun fiyatlı yeni telefonu Pixel 4a, çalışırken kanlı canlı bir şekilde görüntülendi. Görünüşe göre telefon oldukça farklı tasarım ile gelecek.

Google, coronavirus yüzünden iptal edilmeseydi önümüzdeki günlerde Google I/O 2020 etkinliğini düzenleyecekti. Bu etkinlikte Android 11 ve yeni servislerin dışında uygun fiyatlı Pixel 4a modelinin de tanıtılması bekleniyordu. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 730G yonga setinden ve minimumda 6 GB RAM‘den alması beklenen telefon, bugün bir kez daha ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Google uzun zamandır çentik kullanmıyordu. Ancak bu modelde Galaxy S10 ile görmeye başladığımız nokta çentik sistemi kullanılacak. Google’ın rakipleri orta segmentte dört kamera sistemi kullanırken, Google ısrarla arka bölümde tek kamera kurulumuna yer verecek.

Huawei P40 yeni renkleri ile cıvıl cıvıl görünüyor!

Telefonun tek arka kamerası yazılım ile bokeh efekti oluşturabilecek. Kutusundan Android 11 ile çıkacak olan bu model, parmak izi okuyucusu için arka bölümde fiziki bir buton ile gelecek. Orta segmentte bildiğiniz gibi ekran entegreli parmak izi okuyucuları pek stabil ve hızlı çalışmıyor. Bu yüzden fiziki bir butona yer verilmesi isabetli bir seçim olmuş.

Mart ayının sonuna doğru tanıtılıp Nisan ayında satışa sunulması beklenen Google’ın yeni uygun fiyatlı telefonu, direkt olarak iPhone 9‘u hedef alacak gibi görünüyor. Eğer Google büyük bir hata yapar ve Pixel 4a’nın fiyatını iPhone 9’a yakın tutarsa başarılı olması çok zor.