Google Pixel 8a’nın yeni görselleri sızdırıldı

Google Pixel 8a

Yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen Google Pixel 8a’nın tasarımını detaylı bir şekilde gözler önüne seren yeni görselleri sızdırıldı.

Uzun süredir beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtan Google, çok yakında bu seriye üçüncü bir model daha eklemeye hazırlanıyor. Google Pixel 8a adını taşıyan bu üçüncü model için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmamış olsa da onun da çok yakında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Biz Google’ın Pixel 8a’yı da resmi olarak tanıtması için beklerken, sızdırılan yeni görseller sayesinde telefonun tasarımı tüm detaylarıyla görülmüş oldu.

Yıl bitmeden piyasaya sürülmüş olacağı tahmin edilen Google Pixel 8a, daha önceki “Pixel Xa” modellerinde olduğu gibi daha düşük teknik özelliklere sahip olacak ve daha düşük bir fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacak. Pixel 8a bu yönüyle amiral gemisi telefonlardan ziyade orta segmente yakın duracak.

Google Pixel 8a 4

Google Pixel 8a teknik özellikleriyle Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun altında olacak belki ama tasarımsal olarak bu telefonlar arasında kayda değer bir fark olmayacak gibi görünüyor. Çünkü bu görsellerde gördüğümüz Pixel 8a, geçtiğimiz günlerde tanıtılan iki modelle neredeyse birebir aynı.

Pixel 8a, diğer iki modelde de kullanılan Tensor G3 yonga setinden güç alacak ama 8a’daki Tensor G3’ün performansının daha düşük olacağı tahmin ediliyor. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik edecek. İşletim sistemi olarak ise yine Android 14 kullanılacak.

Google Pixel 8a 2 Google Pixel 8a 3

Activision Blizzard anlaşması bu hafta tamamlanabilir