Google Pixel 8a Tüm Detaylarıyla Görüldü

Google Pixel 8a

Önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi beklenen Google Pixel 8a’nın tasarımını tüm detaylarıyla gözler önüne seren yeni görselleri sızdırıldı.

Pixel 8 serisinin piyasaya sürüldüğü ekim ayından beri merakla beklenen Pixel 8a, aradan aylar geçmiş olmasına rağmen bir türlü tanıtılmadı. Ancak bu süreçte gelen sayısız sızıntı, telefonun artık tüm detaylarıyla görülmesini sağladı. Bugün o sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Telefonun sızdırılan en yeni görüntüleri, Google Pixel 8a’nın tasarımı hakkında ortada bir soru işareti bırakmıyor.

Google telefonu nihayet mayıs ayında resmen tanıttığında, halihazırda bildiğimiz, hatta gördüğümüz şeyleri tekrarlıyor olacak. Şirketin tüm bu sızıntılara bakılırsa aylardır çıkışa hazır olan bu telefonu neden bu kadar uzun süre beklettiği merak konusu. Şirket muhtemelen bunu pazarlama stratejisinin bir parçası olarak yaptı ama bu strateji ters de tepebilir. Çünkü bu noktada Pixel 8 serisi artık geçmiş yılın modeli gibi de görülebilir.

google pixel 8a 5

Daha önce gelen bilgilere göre, Google Pixel 8a, 6.1 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak.

Google Pixel 8a, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da da olduğu gibi Google’ın Tensor G3 yonga setini kullanacak. Telefonda bu yonga setine 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefon, 4500 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak ki bu da öncülünden daha büyük bir bataryayla geleceğini gösteriyor. Telefonun şarj hızı ise 27 W olacak.

Telefonun arka kamerasının ana lensi, OIS destekli 64 megapiksellik bir sensör kullanacak. Bu ana lense 13 megapiksellik geniş açılı lens eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası da 13 megapiksel olacak.

Pixel 8a’nın mayıs ayında çıkması ve yaklaşık 500-550 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alması bekleniyor.

Motorola Edge 50 Ultra Resmen Tanıtıldı