Google Pixel 7a’nın devamı gelmeyebilir

Google Pixel 7a

Google cephesinden gelen son haberler, bu ay resmi olarak tanıtılacak Google Pixel 7a’nın popüler Pixel A serisinin son telefonu olabileceğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi Amerikalı teknoloji devi Google, bu yıl bitmeden akıllı telefonlarına yenilerini eklemiş olacak. Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Pixel 8’i yılın sonlarına doğru piyasaya sürecek olan şirket, Pixel 8’dan önce ise Google Pixel 7a’yı kullanıcılarla buluşturacak. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimize taşınan Pixel 7a’nın bu ay gerçekleşecek Google I/O 2023 etkinliğinde tanıtılacağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda.

Biz Google Pixel 7a’nın resmi tanıtımı için gün sayarken, Google cephesinden Pixel telefonların geleceğine dair ilginç bir haber geldi. Yogesh Brar tarafından sızdırılan bilgilere göre bu yıl çıkacak olan Pixel 7a, Pixel A serisinin son üyesi olacak. Google bundan sonra Pixel A serisinden yeni bir telefon çıkarmayacak.

Google Pixel 7a 1

Google henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da Yogesh Brar’ın bu paylaşımı Pixel A serisinin yolun sonuna gelmiş olabileceğini ortaya çıkardı. Oysa Pixel A serisindeki telefonlar kullanıcıların en çok ilgi gösterdiği Google telefonlarını oluşturuyordu. Çünkü hem ana serideki telefonlardan daha ucuz bir fiyat etiketiyle geliyorlardı hem de neredeyse onlara yakın özellikler sunuyorlardı. Nitekim serinin sonunu getiren de bu olmuş gibi duruyor. Çünkü Yogesh Brar’a göre Google’ın Pixel A serisini sonlandırma kararı almasının başlıca sebebi, bu serideki telefonlarla ana serideki modeller arasındaki farkın gitgide kapanmış olması.

Goolge bir sonraki Pixel A modelinde bir anda özelliklerde düşüşe gidemeyeceği ya da Pixel 8a’yı Pixel 7a’yla aynı özelliklerle satışa sunamayacağı için, çözümü bu seriyi hepten iptal etmekte bulmuş gibi görünüyor. Yani anlayacağınız bu ay çıkacak Google Pixel 7a, pekala Pixel A serisinin son üyesi olabilir.

Meta yapay zeka yarışında arkada kaldığı için panikliyor