Google Pixel 8a Sonunda Resmi Olarak Tanıtıldı

Google Pixel 8a

Aylardır piyasaya sürülmesi beklenen Google Pixel 8a sonunda resmi olarak tanıtıldı. Google’ın yeni telefonu yapay zeka özellikleriyle geliyor.

Pixel 8 serisinin piyasaya sürüldüğü ekim ayından beri merakla beklenen Pixel 8a, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Aylardır gelen sayısız sızıntı sayesinde artık en ufak ayrıntısına kadar bildiğimiz Pixel 8a’nın tanıtımı teknik özellikler bakımından bilmediğimiz bir şey sunmadı. Ancak Google yine de bir iki sürpriz saklamıştı. Zira Pixel 8 gibi Pixel 8a’nın da yapay zeka özelliklerine sahip olacağı ortaya çıktı. ABD’de 499 dolara satışa sunulacak olan telefon Pixel 8’in daha uygun fiyatlı versiyonu olduğu için yapay zeka desteği gibi bazı özelliklerden mahrum kalabileceği düşünülüyordu. Ancak Google, Pixel 8a’da da bu özelliklerin bulunacağını açıkladı.

Pixel 8a’ya dair sürpriz olan bir diğer açıklama da Pixel 8 ve 8 Pro gibi bu modelin de tam altı yıl boyunca yazılım desteği almaya devam edeceği açıklaması oldu. Yani anlayacağınız Pixel 8a uzun süre kullanılabilecek bir telefon olacak.

pixel 8a

Google Pixel 8a, 6.1 inçlik OLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun arka kamerasının ana lensi, OIS destekli 64 megapiksellik bir sensör kullanıyor. Bu ana lense 13 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası da 13 megapiksel.

Google Pixel 8a, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da da olduğu gibi Google’ın Tensor G3 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM ile tercihe göre 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon, 4500 mAh’lık bir bataryaya sahip ki bu da öncülünden daha büyük bir bataryası olduğu anlamına geliyor. Telefonun şarj hızı ise 27 W.

google pixel 8a 5 1

iPhone Satışlarında Yüzde 10 Düşüş Yaşandı