Microsoft ile OpenAI Rakip Haline Gelebilir

Microsoft'un yenilikçi yapay zekası

Microsoft, son derece kârlı bir ortaklık yürüttüğü OpenAI’a rakip olmaya hazırlanıyor. Amerikalı teknoloji devi kendi ChatGPT’sini geliştiriyor.

ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’a zamanında yaptığı yatırım, Microsoft’un bir anda teknoloji dünyasının zirvesine taşıdı. ChatGPT sayesinde yapay zeka alanında öncü konuma gelen şirket, iki taraf için de son derece olumlu sonuçlar veren bu ortaklığı daha da güçlendirdi. Nitekim Microsoft ve OpenAI önümüzdeki yıllarda da işbirliklerini sürdürecek. Ancak bu durum Microsoft’un kendi yapay zeka projesini geliştirmesine engel olmadı. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa bu yapay zeka projesi ChatGPT’nin alanına da girecek. Bu da son derece başarılı bir ortaklığı olan bu iki şirketin çok yakında rakip olacağı anlamına geliyor.

Microsoft içinden gelen bilgilere göre şirket ChatGPT benzeri bir dil modeli (LLM), yani chatbot geliştiriyor. Üstelik Microsoft’un bunu yaparken GPT-4 verilerini kullandığı söyleniyor. Bu da şirketin hızlıca mesafe almasını sağlayacaktır.

OpenAI yapay zekasını eğitmek için YouTube'u kullanıyor

Şimdilik MAI-1 adı altında geliştirilen Microsoft yapımı chatbot, sadece GPT-4 verilerini değil, internetten toplanan çeşitli verileri işliyor. Bu şekilde eğitimi devam eden MAI-1, hazır olduğunda kullanıcılara sunulacak. Bu gerçekleştiğinde Microsoft, OpenAI’a doğrudan rakip haline gelecek.

Google DeepMind’ın kurucularından olan Mustafa Suleyman’ı yapay zeka departmanının başına getiren Microsoft, Suleyman’ın yapay zeka şirketi Inflection’ı da bünyesine katmıştı. Şimdi GPT-4’ün yanı sıra Inflection verilerinin de MAI-1’in geliştirilmesine katkı sağlayabileceği söyleniyor. Tüm bu farklı modellerin tek bir chatbotta birleşmesi, ortaya oldukça gelişmiş bir chatbot çıkarabilir.

iPhone Satışlarında Yüzde 10 Düşüş Yaşandı