Google Pixel 7a’nin tasarımı ve özellikleri bir daha sızdı

123 7

Google artık sızıntılar konusunda tedbiri elden bırakmış halde. Çünkü Pixel 7a hakkında o kadar çok sızıntı gerçekleşti ki, telefonun tasarımından, özelliklerine kadar her şey ortaya çıktı. Son olarak telefonun resmi tanıtım materyalleri sızdı.

Son sızıntılara göre Google Pixel 7a‘da 90 Hz yenileme hızına sahip ekran, Titan M2 çipiyle birlikte Tensor G2 yonga seti, Pixel A serisinde bir ilk olarak kablosuz şarjın olduğunu görüyoruz. Ayrıca cihazda Sony IMX787 sensörünün yer aldığı tahmin edilen 64 MP’lik ana kamera var.

Google Pixel 7a

Tanıtım materyalleri ayrıca Pixel 7a’nın tasarımını da gösteriyor. Bu detaylar zaten daha önceki sızıntılarda ve raporlarda ortaya çıkmıştı. Son gelişme telefonla ilgili bilgileri bir kere daha onaylamış oldu. Google Pixel 7a’nın 499 dolar fiyatla satışa sunulacağı söyleniyor.

Google Pixel 7a

Google Pixel 7a

Google Pixel Fold var

Google’ın asıl bombası ise Pixel Fold olacak. İddia edilene göre Google Pixel Fold, 27 Haziran’da piyasaya sürülecek. Telefonun fiyatı ise 1799 dolar olacak. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan eski bir raporda telefonun fiyatının neredeyse 1600 dolar olacağı iddia edilmişti. Söylentilerdeki eski ve yeni fiyat arasında 200 dolar fark var. Hangi fiyatın doğru olacağını ise tanıtımda öğrenebileceğiz.

Google, Pixel Fold’u katlanabilir akıllı telefonlar arasındaki “En dayanıklı katlanabilir model” olarak pazarlamayı planlıyor. Bu dayanıklılık düşmeye, çarpmaya değil, katlanabilir olarak en iyi ekrana ve menteşeye sahip model olarak geçerli olacak. Pixel Fold’un ekranı açıldığında 7.6 inç olacak (Galaxy Z Fold 4’la aynı). Telefon bir kitap gibi açılacak. Suya dayanıklı olduğu belirtilen cihaz, katlandığında ise cebe rahatça sığacak. Pilinin 24 saate kadar dayanacağı söyleniyor.

Google Pixel 7a ve Pixel Fold’ın, 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Google I/O Konferansında tanıtılması bekleniyor.

Sigourney Weaver: Alien ile işim bitti