Google Pixel 6a, kör kamera testinde iPhone 14 Pro dahil tüm telefonları geride bırakıyor

g78

Google Pixel 6a’nın kamera konusunda ne kadar başarılı olduğu biliniyor, bu başarısı şimdi  teknoloji tabanlı KBHD youtube kanalında bir kez daha ortaya çıktı.

Google Pixel 6a’nın diğer akıllı telefonlarından ayıran en büyük özelliği kamerası diyebiliriz. Ünlü teknoloji tabanlı YouTuber olan Marques Brownlee olarak da bilinen MKBHD kanalında da bu bir kez daha ortaya çıktı. Video içeriğinde Google Pixel 7 ProiPhone 14 Pro gibi bir üst düzey telefonlar kör kamera testinde birbiriyle karşılaştırıldı.

Çekilen videoda telefonların genel kamera performansı, standart çekimler, düşük ışıklı görüntüler ve hatta portre çekimleri gibi oy verebileceği birden fazla kategori vardı. Büyük çoğunluğu birinci sınıf amiral gemisi sınıfı cihazlar olmak üzere toplam 16 akıllı telefon vardı. Ancak Galaxy S22 Ultra, iPhone 14 Pro ve hatta Pixel 7 Pro gibi bazı büyük isimlerle rekabet etmesine rağmen, Google Pixel 6a genel sıralamada en üst sıralarda yer aldı.

Google Pixel 6a

Pixel 6a’daki kameranın, şirketin Pixel 2’den bu yana Pixel serisinde kullandığı kamerayla aynı olduğu düşünüldüğünde çok büyük bir başarı olduğunu söylemekte fayda var. Bunun ile beraber sonuçlar herşeyi tamamıyla ortaya koymuyor diyebiliriz. MKBHD’nin kör kamera testi, sonuçları üç kategoriye bölen 21,2 milyon oy aldı. Standart testte, normal çekimler için Oppo Find X5 Pro kazanır. Bu arada, Pixel 7 Pro portre çekimleri için tahtı alırken, Vivo X80 Pro+ düşük ışık kategorisinde liderliği ele geçirdi.

İlginç bir şekilde, Apple iPhone 14 Pro, standartta yalnızca 6., düşük ışıkta 10. ve portre kör kamera testlerinde 5. sırayı aldığı için oldukça dikkate değer olmayan sonuçlar gördü. Genel ortalama sıralamasında, Pixel 6a şaşırtıcı bir şekilde David ve Goliath tarzında birinci oldu ve ikincisi Pixel 7 Pro oldu. İlk üç listeyi tamamlayan ASUS Zenfone 9 oldu.

Samsung 2022’yi kötü bir performansla kapatıyor