Google kendisine açılan davalara itiraz ediyor

google

Google, bir grup eyalet başsavcısı tarafından öne sürülen reklam teknolojisi odaklı davaların davaları reddetmek için bir karşı dava açtı. İşte tüm detaylar.

Google, bir federal mahkemeden, altı suçlamadan dördünü reddetmesini talep etti. Google’ın ekonomi politikası direktörü Adam Cohen bir blog yazısında, “Şikayet, işimizi, ürünlerimizi ve amaçlarımızı yanlış temsil ediyor ve makul antitröst iddiaları sunmadığı için şikayeti reddetmek için harekete geçiyoruz” dedi. Şirket, davacıların iddialarının birçoğu için görevi kötüye kullandıklarına dair kanıt sağlayamadıklarını iddia ediyor. İşin aslı şirket bu yıl dava üzerine dava ile boğuşuyor. Davalar Google’ın çevrimiçi reklam pazarındaki konumunu güçlendirmek için gücünü kötüye kullandığını iddia etti.

google

Davacılar ayrıca Google’ın reklam açık artırmalarını manipüle etmek için en az üç program kullandığını iddia etti. Davacılara göre şirketin amacı, yayıncıları ve reklamcıları şirketin kendi araçlarını kullanmaya zorlamak. Google ise verdiği yanıtlarda bu iddiaları reddediyor. “Google’ı ürünlerini rakiplerinin ihtiyaçlarına daha iyi uyacak şekilde tasarlamadığı ve rakiplerini çok geride bırakan ürünlerde iyileştirmeler yaptığı için eleştiriyorlar. Google’ın başarısının ‘karşısında’ Google’ı geride tutmayı hedefliyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Reuters’dan gelen bir rapora göre, davadaki diğer iki suçlama eyalet yasalarına dayanıyor ve Eylül ayına ertelenmiş durumda. Google, bu davalara red talep etmemiş olsa da, bu talebi daha sonraki bir tarihte yapma hakkını saklı tuttu.

Tatilbudur blokzincir ekosistemine ilk adımını Tatil Token ile atıyor