Android’e dava açılıyor! Peki neden?

Android

Android yeni bir dava ile karşı karşıya kaldı. Peki, Avrupa Birliği Google’a neden Android’den dolayı dava açıyor? İşte Android’in dava edilme sebebi.

Google‘ın mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sistemi, bu zamana kadar sık sık dava ile karşı karşıya kalmıştı. En son Yandex tarafından Google’a dava açılmıştı. Rusya’da satılan telefonlarda Google’ın uygulamalarının önyüklü olarak gelmesi Yandex‘i kızdırmıştı. Yandex, Google’ın açık kaynak kavramının karşılığını vermediğini dile getirmişti.

Android tekel oldu!

Şimdi ise Google Avrupa Birliği tarafından dava ediliyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre; Avrupa Birliği, Google’ın mobil işletim sisteminin tekel olduğunun farkına vardı ve firmaya dava açtı.

Avrupa Birliği, Google‘ı mobil işletim sistemi ile gücünü kötüye kullanmakla yargılayacak. Tekelle mücadeleden sorumlu olan Margrethe Vestager‘ın, Google’a bu yüzden tam tamına 11 milyar dolar tazminat davası açacağı söyleniyor.

Google Pixel 3 nasıl olacak?

Bu tutar ilk görüşte size çok gelebilir. Ancak bu tutar Google’ın da yer aldığı Alphabet‘in yıllık küresel gelirinin sadece yüzde 10‘una tekabül ediyor. Google açısından yine de para kaybının yaşanması pek iyi olmayacaktır.

Android

Dava sürecinde, Google’ın Gmail ve Chrome gibi uygulamlarını kullanıcılara diretip diretilmediğine bakacak. Yıl sonuna doğru sonuçlanması beklenen bu davada bakalım Google’a ceza kesilecek mi?