Google, 5 Milyar Dolarlık Dava İle Karşı Karşıya

GoogleGoogle, Haritalar'da yapay zeka araçlarına yönelik bir test başlattı

Google son dönemlerde bir çok daha ile gündeme geldi ve ne yazık ki şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. İşte tüm detaylar.

Google’ın Chrome uygulaması uzun süredir tarayıcıyı Gizli mod özelliği sunuyor. Bu mod sayesinde internette gezinirken hiçbir şeyiniz kayıt altına alınmıyordu. Ancak görünüşe göre bu mod Google’ın nereye göz attığınıza dikkat etmediği anlamına gelmiyormuş. Gizli mod sandığımız kadar da gizli olmayabilir. Şirket, 2020 yılında Chrome kullanıcılarının Gizli modu kullanırken bile etkinliklerinin takip edilmesiyle suçlanan bir davayla karşı karşıya kaldı. Google, davanın reddedilmemesinin ardından başlangıçta 5 milyar dolar tazminat talep eden şikayeti çözüme kavuşturmayı kabul etti.

Google, 5 Milyar Dolarlık Dava İle Karşı Karşıya

Davacılar, Google’ın kullanıcıları izlemek için Analytics ürünü, uygulamaları ve tarayıcı eklentileri gibi araçları kullandığını söyledi. Kullanıcılar, Incognito yani Gizli Modda dahi izlendiklerini iddia ediyorlar.

Davacılar, şirket yöneticileri arasındaki konuşmaları gösteren ve şirketin reklam satmak ve web trafiğini izlemek için Gizli tarayıcı kullanımını izlediğini kanıtlayan dahili e-postaları ortaya çıkardı. Bu da arama motoru devinin reklam gelirleri için yapacağı bir şeye benziyor. Reuters ve The Washington Post’a göre iki taraf da anlaşmanın ayrıntılarını kamuoyuna açıklamadı. Kullanıcı gizliliği son yıllarda internette oldukça önemli bir hale gelmişken nasıl olur da arama motoru devi böylesi bir kuralı ihlal eder şaşırtıcı ancak bunun karşılığında ciddi bedeller ödeyecekler gibi duruyor da denebilir.

2024 ve Sonrasını Şekillendirecek 5 Öncü Teknoloji Trendi