Xiaomi ve Huawei katlanabilir ekranlarda Samsung’u tercih edecek

Xiaomi ve Huawei katlanabilir ekranlarda

Dünyanın en büyük akıllı telefon teknolojileri üreten Xiaomi ve Huawei katlanabilir ekranlarda tercihini Samsung’dan yana kullanacak. Görüldüğü kadarıyla Samsung durumdan son derece memnun. İşte katlanabilir ekran teknolojisi ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Katlanabilir ekran teknolojisi sadece günümüzün değil, aynı zamanda ilerleyen yılların da en popüler teknolojileri içerisinde yer alıyor. Neredeyse bir çok dizi ve filmde katlanabilir ekranlara sahip telefonların kullanıldığını görmek mümkün. Bu bile yeni model akıllı telefonların her yerde yaygınlaşacağını gösteriyor. Ancak bu tür yeni akıllı telefon teknolojilerinde katlanabilir ekran teknolojileri büyük bir öneme sahip.

Xiaomi ve Huawei katlanabilir ekranlarda Samsung dokunuşu

Katlanabilir akıllı telefon piyasasında; aralarında Huawei, Motorola ve Xiaomi gibi devlerin de bulunduğu şirketler sürekli olarak yeni ekranlar üretiyor. Şimdilik Samsung büyük oranda ileri seviyede. Ancak henüz bu teknoloji tam olarak oturmadı.

Xiaomi ve Huawei katlanabilir ekranlarda 1

Huawei ve Xiaomi gibi şirketler katlanabilir ekran teknolojisi için normal şartlarda LG şirketini seçiyordu. Ancak her iki kuruluş bu tercihlerini değiştirme kararı aldı. Huawei, Mate X katlanabilir telefonunun ekranlarını LG ve BOE’den alıyordu. Şimdi ise Samsung kuruluşundan katlanabilir ekranlar alacak.

Huawei ve Xiaomi dışında Oppo ve Vivo’nun da Samsung’un katlanabilir OLED ekranlarıyla yollarına devam etmeyi düşündüğü söyleniyor. Her ne kadar Huawei Mate X ile ilgili, Google hizmetlerini kullanamayacağı ve bu nedenle popüler olamayacağı söylense bile henüz bunun için erken. Huawei ve Samsung işbirliğinden oldukça ilginç katlanabilir ekranlı akıllı telefonların çıkması bekleniyor. Peki sizce Samsung ile yapılan ekran işbirliği ne tür sonuçlar doğuracak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Huawei P30 ailesi için güncelleme yayınlandı!