Google yeni etkinliğinin içeriğini duyurdu

Google yeni etkinliğinin içeriğini duyurdu

Google yakında yeni bir etkinlik daha düzenleyecek. İşte tüm detaylar.

Google, 8 Şubat’ta YouTube’da canlı yayınlanacak olan Paris’ten Canlı adlı bir akış etkinliği düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, “İnsanların bilgileri nasıl aradığını, keşfettiğini ve bilgiyle etkileşim kurduğunu yeniden tasarlayarak, ihtiyacınız olanı bulmayı her zamankinden daha doğal ve sezgisel hale getiriyoruz” yazıyor. Etkinlikte arama motorunun bir ChatGPT rakibi üzerindeki çalışmalarını da görebiliriz. Arama motoru devi bir süredir kendi AI robotu örneği üzrinde çalışıyor. Şirket “Önümüzdeki haftalarda ve aylarda, LaMDA’dan başlayarak bu dil modellerini kullanıma sunacağız, böylece insanlar onlarla doğrudan etkileşim kurabilecek” dedi. Google ayrıca bu AI araçlarını işletmelere, geliştiricilere ve Alphabet’in kendi dahili operasyonlarına getirmeyi planlıyor.

Google yeni etkinliğinin içeriğini duyurdu

Özellikle Microsoft, ChatGPT’de büyük bir yatırımcı. Daha anlaşılır ve insana benzer sonuçlar sağlamak için yapay zekayı Bing arama motoruna entegre etmeyi planlıyorlar. Google’ın, genellikle Mayıs ayında gerçekleşen I/O etkinliğinde yapay zeka araçlarını sergilemeyi planladığı söylendi. Yine de şirket, doğal dil chatbot yarışında OpenAI’nin gerisinde kaldığına dair herhangi bir eleştirinin önüne geçmek istiyor olabilir.

Öte yandan, etkinlik Arama ve Haritalar’a odaklanmış olacak.  Google ayrıca Lens, Alışveriş ve Çeviri ile ilgili haberlere de işaret ediyor. Etkinlik, 8 Şubat 08:30 AM ET’de YouTube’da canlı yayınlanacak. Şirket yeni etkinliğinde bazı konulara öncelik verecek desek yanlış olmaz.

Sıfır otomobil fiyatları stok sıkıntısı yüzünden artmaya devam ediyor!