2023 yılında PS4 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı!

ps4 sistem güncelleme

PlayStation 4 çıkalı tam 10 yıl geçti. Peki aradan geçen 10 yıla rağmen hala PlayStation 4 almak mantıklı mı? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

2023 yılında PS4 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı! Hem Microsoft, hem de Sony yeni nesil konsollarını 2020 yılının Kasım ayında satışa sundu. Her iki konsolda Türkiye’de raflardaki yerini aldı. Fakat hali hazırda PS5 ülkemizde karaborsaya düşmüş durumda. Hala da tavsiye edilen satış fiyatından almak pek mümkün değil.

Sony, PlayStation Studios Mobile'ı piyasaya sürdü

Series X ve S cephesinde ise bir sıkıntı yok. Herhangi bir teknoloji mağazasına gidip bu konsolu rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Peki gelelim asıl bizi ilgilendiren soruya. Hali hazırda PS5 çıkmışken PlayStation 4 alınır mı?

2023 yılında PS4 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı!

PlayStation 4

Hali hazırda PS5’in birinci parti çıkış oyunları PS4’e de geldi. Hatta yeni SpiderMan oyununun da PS4’e geleceği onaylanmış durumda.

Tabi ki şunu belirtmemiz gerekiyor. Sony belli bir süre sonra 1. parti oyunlarını PS4 için getirmeyebilir. Yani önümüzdeki yıllarda çıkacak olan bazı yapımlar muhtemelen sadece PS5’e özel olacaktır. Dolayısıyla şimdi alacağınız bir PS4 ile 2 – 3 yıl sonraki Sony oyunlarından mahrum kalabilirsiniz.

PlayStation 5in fiyatı yeni

Muhtmelen 3. parti yapımcılar PS4’e olan desteğini bir süre daha devam ettirecektir. Lakin 1. parti oyunlarda sıkıntı yaşanması muhtemel.

Tam olarak bu sebepten ötürü şu sıralar Xbox One almak daha mantıklı. Çünkü Microsoft Xbox One konsollarına 3 yıl daha destek vereceğine dair söz verdi. Dolayısıyla şu sıralar PS4 yerine Xbox One almak daha mantıklı olabilir. Elbette yine de tercih kullanıcıların.

Capcom Resident Evil 8 satışlarından memnun