Dropbox yeni araçları, bulut hizmetini yeniden tasarlıyor

Dropbox yeni araçları, bulut hizmetini yeniden tasarlıyor

Dropbox bugün, şirketin odağını yapay zekaya kaydıran iki yeni ürünü duyurdu. Artık Dropbox AI, belgelerinizi tarayarak özetliyor ve Dropbox Dash, hayatınız için birleşik bir arama çubuğu görevi görüyor. İşte tüm detaylar.

Dropbox AI, iki yeni tekliften daha basit olanı olarak karşımıza çıkıyor. Dosya önizlemelerine yapay zeka uyguluyor, özetler sunuyor ve dokümanlarınız hakkında doğal bir dilde Soru-Cevap sağlıyor. Şirket, “Bir düğmeyi tıklayarak, sözleşmeler ve toplantı kayıtları gibi içeriğinizi özlü bir açıklamayla özetleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Uygulama belirli bir dosyanın içeriği hakkında AI soruları sorun ve yanıtlayabilir. CEO Drew Houston bir tanıtım videosunda “Yeni AI ile artık bir dosyayı açıp ona her şeyi sorabilirsiniz ve uygulama belgeyi sizin için okuyacak ve size bir yanıt verecektir” dedi.

Dropbox yeni araçları, bulut hizmetini yeniden tasarlıyor

Bu arada, Dash çok daha geniş bir kapsama sahip ve esasen Apple Spotlight arama, Windows Arama veya Alfred gibi üçüncü taraf başlatıcı uygulamalarının güçlendirilmiş ve yapay zeka destekli bir sürümü olarak hizmet ediyor. Dropbox, yerel veya çevrimiçi olarak bilmeniz gereken her şey için Dash’in tek adresiniz olmasını istiyor. Şirket, “Dash, tüm araçlarınızı, içeriğinizi ve uygulamalarınızı tek bir arama çubuğunda birbirine bağlayan yapay zeka destekli evrensel bir aramadır” diye yazdı. “Google Workspace, Microsoft Outlook, Salesforce ve daha fazlası gibi büyük platformlara yönelik bağlayıcılarla, her şeyi tek bir yerde hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.” Fikir, müşterilere dijital evreninizdeki tüm kişisel ve işle ilgili içerik hakkındaki soruları yanıtlayan ChatGPT benzeri bir iletişim kutusu sağlamak.

Honor MagicBook X 16 2023 özellikleri ve fiyatıyla göz dolduruyor