Sıfır otomobil fiyatları stok sıkıntısı yüzünden artmaya devam ediyor!

ikinci el

Yaklaşık olarak 3 yıldır sıfır otomobildeki stok sıkıntısına çözüm bulunamadı. 2023’e girmiş olmamıza rağmen hala stok sıkıntısı devam ediyor. Bu sebepten ötürü otomobil fiyatları da artmaya devam ediyor.

Sıfır otomobil fiyatları stok sıkıntısı yüzünden artmaya devam ediyor! Malum 2020 yılında pandemi ile birlikte otomobil sektöründeki tüm dengeler değişmiştir. Fabrikaların belli sürelerle kapanması, sıfır otomobillerde sıkıntıyı da beraberinde getirmişti.

Aslında pandemi sırasında bütün ülkelerde otomobil satışları düşmüştü. Fakat Türkiye’de tam tersi bir durum gerçekleştir. Galeriler bayilerdeki sıfır otomobilleri satın alarak, sıfır fiyatının da üzerinde satmaya başladı. O tutum, bugün de devam ediyor.

sıfır otomobil

Sıfır otomobil fiyatları stok sıkıntısı yüzünden artmaya devam ediyor!

Hali hazırda pek çok otomobil bayisinde sıfır otomobil bulunmuyor. Adınızı listeye yazdırmak istediğinizde size 2- 3 ay sonrasına gün veriyorlar. Rezervasyon yaptırmak istediğinizde de o gün ki fiyatlar üzerinden otomobili satın alabileceğiniz belirtiliyor.

Sıfır otomobilde stok sıkıntısı devam ediyor

Ayrıca gelecek olan otomobilin rengi ya da segmenti de belli olmuyor. Örneğin Hyundai i10 almak istediğinizde şansınıza Jump da gelebilir, Elite pakette. Eğer almak isterseniz ödemeyi yapıp alıyorsunuz. İstemezseniz bir süre daha bekliyorsunuz. Ayrıca renk tercihiniz de bulunmuyor. Yani sıfır otomobil almak artık tamamen tesadüfler üzerine kurulmuş durumda. Bu da üzücü bir durum.

sıfır otomobil

Sıfır otomobilde mevcut stok sıkıntısının ne zaman biteceği ise henüz belli değil. Elbette yine belirtmemiz gerekiyor. Hali hazırda tüm otomobil galerileri boş değil. Bazı modellerin dolu versiyonlarını absürt fiyatlara satın almanız mümkün.

Facebook artık 2 milyar kullanıcıya sahip