ChatGPT ve Google Bard’a rakip EinsteinGPT geliyor

OpenAI, bir hatanın ChatGPT kullanıcı verilerini sızdırdığını doğruladı

Yapay zeka alanında büyük ve sert bir yarış başladı. Kısa süre önce beta olarak kullanıma açılan ChatGPT, kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Bu durum teknoloji devlerinin gözünden kaçmadı. Google yarışta geride kalmamak için birkaç gün önce Bard’ı tanıttı. Şimdi de Salesforce CEO’su kendi yapay zeka aracı olan EinsteinGPT’yi duyurdu.

Salesforce CEO’suna göre EinsteinGPT, satışlar yapıp, olan satışları da kapatacak kadar yetenekli. Müşteri yönetimine odaklı olacak. Fakat bunlar dışında başka bir ayrıntı verilmedi. EinsteinGPT’nin, ChatGPT gibi olacağı tahmin ediliyor. Üretken yapay zekalar, kullanıcıların sorularına, yapılan sorgulara yanıt vermek için devasa veri havuzlarından yararlanır. ChatGPT’de bunu birebir görüyoruz. Kullanıcılar ChatGPT’ye çeşitli programlama dillerinde kodlar yazdırabiliyor, makale oluşturabiliyor, hikayeler yazdırabiliyor. Burada önemli bir nokta var, sonuçlar her zaman doğru olmayabilir.

EinsteinGPT

Her ne kadar bazı açılardan eleştirilse de, yapay zekayı daha çok göreceğiz. Microsoft, OpenAI’in API’lerini arama motoruna ve yazılım paketine dahil edeceğini açıkladı. Google geride kalmamak için Bard’ı ve gelecekte arama entegrasyonunu duyurdu.

EinsteinGPT

EinsteinGPT, Salesforce tarafından geliştirilmiş bir yapay zeka programı. Ancak buradaki ana unsur üretken bir yapay zeka aracını hizmetlere dahil etmek. Salesforce ile OpenAI arasında bir ortaklık olup olmadığı da net değil. Ancak GPT genel bir terim ve bu nedenle OpenAI’le alakası olmayan bağımsız bir yapay zeka aracı olabilir.

Salesforce’un yapay zekası EinsteinGPT, Mart ayında San Francisco’da düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak.

WhatsApp’ın iptal edilen özelliği geri döndü