Google depremi önceden bildi!

Google ana şirketi kısaca 2 trilyon dolar değerine ulaştı

Google’ın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı deprem erken uyarı sistemi, meyvelerini vermeye başlıyor.

Google depremi önceden bildi! Deprem maalesef ülkemiz için acı bir gerçek. Zaman zaman unutsak da, kendisini çok korkunç ve acı bir şekilde hatırlatan bu gerçek bu günlerde bambaşka bir şekilde gündeme geldi.

Bildiğiniz üzere, deprem üzerine çalışma yapan bütün bilim insanlarının en büyük arzusu, depremin ne zaman olacağına dair önceden başarılı tahminler yapabilmektir. Bununla birlikte, yıkıcı gücü olan bir depremi birkaç dakika önceden haber vererek can kaybını 0’a indirmekse, her deprem bilimcinin hayallerini süsleyen bir şeydir.

İşte Google, bir süredir yürüttüğü çalışmalarla insanlığın en büyük korkularından biri olan depremi önceden haber vermeyi amaçlıyor. Bunu yapabilir mi diye düşünen takipçilerimiz içinse hemen söyleyelim ki evet yapabilir.

Google depremi önceden bildi!

Bu sabah Alanya açıklarında meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremi, daha henüz olmadan birkaç saniye önce haber veren Google Android deprem erken uyarı sistemi, bize bunun başarılabileceğini gösteriyor.

Her ne kadar Google sistemi tarafından yapılan bu uyarı sadece 5-6 saniye kadar önce olduğu için uyarıyı alan insanların çok fazla bu bilgiden istifade edecek zamanı kalmamış olsa da, yine de Google bu süreyi makul bir seviyeye kadar uzatabileceği konusunda ısrarlı.

Google yeni bir dava ile karşı karşıya

Ne diyelim, eğer gerçekten Google bir gün depremleri birkaç dakika öncesinden haber verebilen ve %100 doğruluk payıyla çalışan bir sistem geliştirebilirse, insanoğlu da binlerce yıllık deprem korkusundan kurtulmuş olacaktır.

Son olarak, eğer bir Android kullanıcısıysanız ve siz de deprem erken uyarı sistemini açmak istiyorsanız, telefonunuzun Ayarlar bölümüne gittikten sonra Konum kısmını açmanız ve burada konum hizmetlerinin altından Deprem Uyarılarını aktif hale getirmeniz yeterli. Yalnız hatırlatalım, bu henüz tamamlanmış bir çalışma olmadığı için depremden önce sizin bu bildirimi alacağınız ya da her bildirim alındığında o depremi hissedeceğiniz konusunda bir garanti mevcut değil.

Omicron hakkında korkutan açıklama