Google, Bard chatbot’un gelişimine odaklandı

Google, Bard chatbot'un gelişimine odaklandı

Google ChatGPT rakibi olabilecek Bard chatbox’u duyurmuştu. Şirket şimdi tamamen bunun gelişimine odaklandı. İşte detaylar.

Google CHatGPT için ciddi bir rakip üzerinde çalışıyordu. Açıklaan AI sohbet panosu Bard, ne yazık ki bazı yanlış bilgiler sunarak hala eksik olduğunu kanıtladı ancak arama motoru devi bu chatbox’u geliştirmek için işleri şimdi hızlandırdı. Arama motoru devi tarafından hazırlanan Chatbot, “JWST, kendi güneş sistemimizin dışındaki bir gezegenin ilk fotoğraflarını çekti,” diye yanıtlamıştı, bu yanlış cevap da kısa sürede internette tartışmalara yol açtı. ChatGPT rakibi olmaktan oldukça uzak olan chatbox şimdi daha profesyonel bir hal alacak.

Google, Bard chatbot'un gelişimine odaklandı

Google’ın aramadan sorumlu Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan’ın personele bir e-posta göndererek, iyi bildikleri konularda Bard yanıtlarını yeniden yazmalarını istediği bildirildi. Raghavan ayrıca, Bard’ın yanıtlarını düzeltmeye gelince bir “yapılacaklar” ve “yapılmayacaklar” listesi ekledi.

Yanıtlar birinci şahıs bakış açısıyla olmalı, düşüncesiz ve tarafsız olmalı ve kibar, rahat ve cana yakın bir tonda olmalıdır. Çalışanlara ayrıca “ırk, milliyet, cinsiyet, yaş, din, cinsel yönelim, siyasi ideoloji, konum veya benzeri kategorilere dayalı varsayımlarda bulunmaktan kaçınmaları” talimatı veriliyor. Bu kapsamda chatbox’un gelişimi tamamen bir çok insanın ortak çalışmasına dayalı olacak denebilir. Hala yeterince başarılı olup olmayacağı belli olmayan AI, Google’un geliştirmelerinde yeterli sonuç alıp ChatCPT’yi geçebilecek mi göreceğiz.

CORSAIR HS55 ve HS65 yeni kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdü