Dizel otomobil kullananlar için büyük şok!

Otomobil fiyatlarında enflasyon

Dizel ve benzinli otomobili olanlara şok! İçten yanmalı motorların tamamen yasaklanması resmen onaylandı!

Dizel otomobil kullananlar için büyük şok! Avrupa Parlamentosu, bugün yapmış olduğu bir toplantıda, içten yanmalı motora sahip otomobiller hakkında önemli bir karara imza attı. Buna göre dizel ve benzinli otomobiller, 2035 yılından itibaren tamamen yasaklı hale gelecek. Bu tarihten itibaren Avrupa ülkelerinde tamamen elektrikli arabaların kullanılması planlanıyor. Elbette bunun için elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması lazım ve bunun için Avrupa ülkelerinin önünde 12 sene var.

Ford elektrikli otomobil

Dizel otomobil kullananlar için büyük şok!

Elektrikli otomobil devrimi yavaş yavaş gerçekleşiyor. Markalar bu devrime ayak uydurmak adına içten yanmalı motorların üretimini kademeli olarak azaltmaya başladı. Hatta tamamen elektrikli otomobil üretimine başlayan markalar da mevcut. Avrupa Parlamentosu tarafından bugün alınan karar da artık içten yanmalı motora sahip modellere veda edileceğini ortaya koyuyor. Alınan karara göre, 2035 yılından itibaren 27 ülkede benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanacak.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

ABD ve Japonya gibi ülkeler de 2035 yılından itibaren tamamen elektrikli otomobil kullanmayı hedefliyor. Türkiye tarafından ise konuyla alakalı henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ford elektrikli otomobil

Ancak elektrikli otomobil devriminde geride kalmak istemiyorsak şarj istasyonlarının hızla açılması lazım. Ülkemizde içten yanmalı motorların yasaklanıp yasaklanmayacağını zaman gösterecek. Konu hakkında herhangi bir açıklama yapıldığında sizleri bilgilendiriyor olacağız.

15 inç’lik MacBook Air’dan yeni detaylar geldi