Google, Android için altı yeni özellik duyurdu

Google, Android için altı yeni özellik duyurdu

Google, bu hafta en son gelen Pixel özelliğini zaten duyurdu ve bugün, bu sefer Android için bazı yeni özelliklerin başka bir duyurusu ile geri döndü. Bu altı yeni özellik sadece Piksellerle sınırlı değil, tüm Android cihazlara da gelecek.

Şirket ilk kez böyle bir şey yaptı. İlk olarak, Android Deprem Uyarıları Sistemi küresel olarak kullanıma sunuluyor. Etkilenen bölgelerdeki insanlar, bir deprem vurmadan saniyeler önce uyarı alabilir. Şimdiye kadar bu, Yeni Zelanda ve Yunanistan’da mevcuttu ve şimdi Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’a gidiyor. Google, deprem riskinin daha yüksek olduğu ülkelerde bunu başlatmaya öncelik verdiğini ve önümüzdeki yıl daha fazla ülkenin buna sahip olacağını söylüyor. Artık Mesajlar uygulamasında bir mesaja yıldız ekleyebilirsiniz. Böylece söz konusu mesajı bulmanız kolaylaşacaktır. Mesaja uzun dokunun ve ardından yıldızı seçin. Bu kadar. Bunların hepsini sizin için tutan yeni bir Yıldızlı kategorisi de var. Bu özellik “önümüzdeki haftalarda daha geniş bir şekilde kullanıma sunulacak”.

Google, Android için altı yeni özellik duyurdu

Google Asistan artık sizi uygulamaların içindeki belirli yerlere götürebilir, böylece doğrudan uygulamaya atlamak ve bu görevi tamamlamak için “Hey Google, Capital One faturamı öde” gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Nelerin mümkün olduğunun tam listesi için “hey Google, kısayollar” demeniz yeterli. Voice Access artık beta sürümünde bakış algılama özelliğine sahip, bu nedenle özelliğin yalnızca ekrana bakarken çalışmasını isteyebilirsiniz. Sesli Erişim, yalnızca sesinizle size hızlı ve verimli telefon ve uygulama navigasyonu sağlayacak. Ayrıca gelişmiş şifre girişi de var. Bir parola alanını tanıdığında, harf, sayı ve simge girmenize olanak tanıyacak.

Son olarak, Android Auto deneyimi daha da özelleştirilebilir. Başlatıcı ekranınızı telefonunuzdan kişiselleştirebilir ve karanlık modu manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Medya uygulamalarındaki yeni sekmeler, “başa dön” seçeneği ve kaydırma çubuğundaki A’dan Z’ye düğmesiyle içeriğe göz atmak da daha kolay. Android Auto’yu ilk kez kuruyorsanız, bu işlem artık daha hızlı olacak.

Ethereum madenciliği için son tarih belli oldu