Google Akıllı Yazma özelliği, Pixel telefonlara geliyor

Google Akıllı Yazma özelliği, Pixel telefonlara geliyor

Google, geçen hafta ilk Android 12 önizlemesini yayınladığı sırada başlayan bir güncelleme döngüsü başlattı.

O zamandan beri, Android cihazlar için bir dizi yeni özelliği duyurdu. Bugün ise, Pixel telefonlara gelen birkaç iyileştirme paylaşıldı. Bu özellikle fotoğrafçılık için bir su altı yükseltmesi ve bir çok sohbet uygulamasına gelen Google Akıllı Yazma özelliğini içeriyor.

Google Akıllı Yazma aracı başlangıçta mesajlarımızı Gmail ve Dokümanlar’da tahmine yönelik olarak tamamlamanın bir yolu olarak ortaya çıkmıştı. Özellik şimdi ise sohbet uygulamalarına geliyor. GBoard aracılığıyla, özellik Android Mesajları, Google Sohbet / Hangouts, WhatsApp, Facebook Messenger, Verizon Mesajları, Hat, Telegram ve Slack platformlarında mevcut olacak.

Akıllı Yazma’yı etkinleştirdiğinizde ve bu uygulamalardan birinde yazmaya başladığınızda, Google’ın yaygın olarak belirlediği şeylere dayalı olarak mesajınızı nasıl tamamlayacağınıza ilişkin öneriler göreceksiniz. Öneriyi kabul etmek için boşluk çubuğunu kaydırmanız yeterli olacak.

Google Akıllı Yazma özelliği, Pixel telefonlara geliyor

Şirket ayrıca, telefonunuzu su altında kullanmanın bir yolunu da duyurdu. Dalış yapmayı planlıyorsanız, Kraken Sports Evrensel Akıllı Telefon Koryucusu özelliğini edinebilirsiniz. Bu özellik ise 325 dolara mal olacak. Ancak bu kılıfla daha büyük mesafe veya basınç altında net görüntüler elde edebileceksiniz. Bir diğer özellik ise ses dosyalarınızı kayıt etmenizi kolaylaştıracak. Google, recorder.google.com adresiyle yeni bir site açıyor. Böylece ses dosyalarınızı transkriptleriyle paylaşmayı kolaylaştırıyor.

Bu şekilde dosyalarınızı Piksel cihaza sahip olmayan kişiler de okuyabilir ve dinleyebilir. Kaydedici, erişilebilirlik için harika bir araç olma potansiyeline sahip. Siteyi kayıt yapmak ve MP4 olarak paylaşmak üzere animasyonlu bir konuşma metni oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Ancak bu özelliğin kullanışlılığı büyük ölçüde transkripsiyonun doğruluğuna bağlı olacak. Son olarak Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Pixel telefonlar için bir dizi yeni duvar kağıdı da yayınlandı. Bu duvar kağıtları, İspanyol ikilisi Cachetejack’in sanat eserlerine yer verecek ve “kadının gücü ve dönüşümü” üzerine odaklanacak.

OnePlus 8 Mart için bir duyuru yaptı!