Google Android 11 için çift dokunma özelliğini test ediyor

Android 11

Android 11 için Columbus ismi verilen Double Tap özelliği test edilmeye başlandı. Özellik ile kullanıcılar kendi istediği kısayollar oluşturabiliyor.

Google geçtiğimiz günlerde Android 11 Geliştirici Önizleme sürümünü yayınlayarak Android 10 güncellemesi bekleyenleri bir anlamda şaşırttı. Bu yılın sonuna doğru kullanıcı ile buluşmayı bekleyen Android Developer Preview’in yeni özellikleri ortaya çıkmaya başladı.

Daha önce hızlı ayarlar kısmındaki kısa yollara renk atama özelliği keşfedilen yeni sürümde şu sıralar ”Columbus” olarak adlandırılan Çift Dokunma hareketi test ediliyor. Google bu yeni özellik için özel bir donanıma ihtiyaç duymamış. Kullanıcıların yapması gereken tek şey telefonun arkasına iki kez dokunmak olacak.

Jireskop ve İvmeölçer özelliği bulunan telefonlarda bu çift dokunma ile kamera açılabilecek veya Google Asistana ulaşılabilecek. Bunlar temel özellikler olsa da kullanıcılar Çift Dokunma sayesinde isteğe bağlı olarak Zamanlayıcıyı kapatabilecek, gelen aramaları sessize alabilecek, alarmı erteleyebilecek veya medya oynatıcısını durdurup aktif hale getirecek.

İlk Etapta Android 11 Güncellemesi Alacak Olan Telefonlar

Daha önce yayınlanan listede Google Pixel 2,  Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL, Google Pixel 3a, Google Pixel 3a XL, Google Pixel 4, Google Pixel 4 XL gibi telefonlar Android 11 için gelen bütün özellikleri etkin bir şekilde kullanabilecekti.

Çift dokunma özelliği Pixel 2 ve Pixel 3’te test edildi ve eksiksiz bir şekilde çalıştığı görüldü. Aşağıdaki videoda Çift Dokunma özelliğinin nasıl çalıştığını gösteren iki video mevcut. İlk videoda bu özellik kullanılarak Google Asistana bağlanılıyor. İkinci videoda ise kamera açılıyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde Google Android 11 ile birlikte hangi yeni özellikleri test edecek. Biliyorsunuz Android 11’in duyurulmasıyla birlikte Ağustos ayından itibaren konum izni isteyen tüm yeni uygulamaların Google’dan onay alması gerekecek. Çünkü konum izni isteyen uygulamaların bir çoğunun bu izne ihtiyacı yok.

Samsung telefon fabrikası Coronavirüs nedeniyle kapandı

Google’da bu durumu fark etmiş olacak ki bu konuda uygulamalara sıkı bir denetim getirecek. Uygulamaya bir kez konum izni vermezseniz bir daha bu konuda size istekte bulunamayacak ve izin vermek için Ayarlar kısmını kullanmanız gerekecek.